Annonce

Annonce

Brev:

Sværere at putte - 18 mdr.


28. februar 2017

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Sværere at putte - 18 mdr.

Kære Helen,

Igen lige et spørgsmål. Det er rart at kunne spørge, når man er lidt i tvivl, selvom mavefornemmelsen ofte har svaret :-)

Noah er nu 18 måneder og trives generelt fint.

Han sover oftest 2,5-3 timer i dagplejen, mellem 12.00-15.00 ca. Få gange sover han 3,5 time til middag.

Vi har hidtil puttet ham kl. 19.00 og det har for det meste passet godt, han har været træt og nem at putte. Dog, er han blevet puttet senere, hvis han først er kommet op fra middagslur kl. 15.30.

I løbet af de sidste par uge, har vi dog oplevet, at han er sværere at putte. Han ligger og griner og pludrer. Og beder af og til om at komme op. Vi har dog holdt fast og sagt han skal putte sig ned og sove. Det kan tage op til en time, før han falder i søvn. Vi har ellers altid siddet hos ham, til han faldt i søvn, men har de seneste uger forsøgt os med ”se-til-metoden”, da det virker som om, at han ser det som en leg, at vi er der, og griner når vi lægger ham ned, når han rejser sig.

Vi læser en historie i sengen, synger 2 go’nat sange, siger go’nat til ham og går ud. Går så ind til ham med jævne mellemrum, alt efter om han kalder eller ej. Vi går altid ind til ham, hvis han kalder eller pylrer. Og ellers med 2-3 min. mellemrum, indtil han sover. Nogle gange bliver vi derinde lidt, hvis han virker som om, at han har brug for, at vi er der. Jeg har oplevet, at han til tider griber min hånd/arm og holder meget fast i den. I de situationer bliver jeg selvfølgelig – han virker som om, han har brug for, at jeg er der. Men efter et stykke tid kan han begynde at pludre igen og grine. Der siger jeg så go’nat og går ud. Griber vi det rigtig an?

Mit andet store spørgsmål er også, om han skal puttes senere om aftenen? Og hvis ja, hvor meget senere?

De sidste par dage har han grædt højt og intenst når det var far der forsøgte at putte ham, læse historie og synge go’nat sang, men faldt til ro/begyndte at pludre og grine, når mor så tog over. Kan ikke helt finde ud af, om han bare har brug for mig/sin mor, eller om vi skal holde på, at ...


Annonce

... når far putter, så tager mor ikke over..?

Et sidste spørgsmål jeg har, er vedr. hans middagslur. Han sover generelt rigtig godt hos dagplejen, som ovenfor nævnt sover han 2,5-3 timer til middag. Hjemme i weekenderne svinger det utrolig meget. Nogle gange kan han sove 2,5 time og andre gange vågner han efter halvanden time. Vi prøver altid at få ham til at sove videre og kan som regel se på ham, når han ikke er færdig med at sove. Der triller vi med barnevognen og det lykkes som regel at få ham til at sove videre, hvis han har brug for det/har små øjne.

Andre gange er han lysvågen efter 1,5 time og vi kan ikke trille ham i søvn igen. Han har de gange også været frisk nok, når han kom op og skulle ikke puttes tidligere om aftenen.

Er det normalt, at der er så stor forskel? Vi gør, hvad vi kan for at aktivere ham.

Går til svømning, hver lørdag formiddag, er ofte sammen med familie og venner, som også har børn, som han er sammen med. Er ude at opleve forskellige ting, biblioteket, Ferskvandscenter Aqua, som vi har årskort til, legeland mm. Er vi bare derhjemme, er vi ofte ude og lege eller gå en tur, eller også leger vi indenfor, med det han har lyst til.

Noahs dagsrytme:

• Kl. 6.00 står Noah som regel op. Han har dog flere morgener sovet til kl. 6.15-6.30 de sidste uger. Kan vi nå det hygger Noah og far i sengen til han skal have tøj på og have morgenmad (mor gør sig færdig i mens).
• Kl. 7.00 spiser Noah morgenmad.
• Kl. 7.30-8.00 ca. bliver afleveret i dagpleje.
• Kl. 9.30 ca. får de formiddagsmad i dagplejen.
• Kl. 11.00 ca. får de frokost i dagplejen.
• Kl. 12.00 ca. bliver de puttet til lur i dagplejen.
• Kl. 15.00-15.30 ca. får det eftermiddagsmad i dagplejen.
• Kl. 15.00 eller kl. 16.00 bliver han hentet i daglejen.
• Kl. 17.30-18.00 spiser vi aftensmad
• Kl. 18.30 gør vi klar til at komme i seng, får nattøj på, børstet tænder mv.
• Kl. 19.00 bliver Noah som regel puttet. Han er dog først faldet i søvn omkring kl. 19.45-20.00 de fleste dage de sidste par uger.

Mange varmer hilsner,
Noahs mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje - 15 mdr.

Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.

Far på turnus-job

Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer børn

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:

- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.

- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...

Læs mere i Babylex

Sexliv

Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.

Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.

Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce