Annonce

Annonce

Brev:

Spisesituationen - 11 mdr.


23. marts 2005

Alder:
11 mdr.

Spisesituationen - 11 mdr.

Hej Helen

Jeg har lige brug for at reflektere - og få reflekteret - vores spisesituation. Min søn er lige knap et år - og en meget selvstændig herre i øvrigt. Han vil utrolig gerne deltage i spisningen, det får han lov til - med eneste begrænsning, at jeg og far hjælper ham med det flydende, dvs. grød/mos/drikkekoppen. Alt andet spiser han selv med fingre eller med gaffel. Han piller maden af gaflen, men det er fint, han er ved at komme efter det.

Der, hvor det er rigtig svært, er tallerkenen og portionerne på tallerkenen: Han vil konsekvent kyle den på gulvet, og hvis der er mere end en hapser på den, så ryger det også på gulvet, - også selvom han er hundesulten. Det er som om, han ikke kan overskue for store portioner, og selvom jeg har fulgt dit råd om små lækkerbidskener i form af frugt og grønt på et lille overskueligt fad, går det bare galt hele ...


Annonce

... tiden. Det SKAL på gulvet, før det overhovedet har været i munden.

Svineriet er vi ligeglade med - det er en fase i småbørnstilværelsen, og længe leve Ajax, nej, der, hvor jeg ikke kan finde en måde at gøre måltidet hyggeligt på, er det, at han smider tallerken, kop, mad, bestik, ALT, hvad der ligger i nærheden, på gulvet - ofte under hylen, skrigen og kasten rundt sig i stolen. Nu stiller vi hapser/grønt/kødstykker foran ham på voksdugen uden tallerken - enkeltvist - og det går bedre.

Men hvordan får vi ham til at acceptere tallerkenen? Og til at spise uden at smide alt fra sig? Det er opdragelse, I know, men er det fordi, han er for lille til at deltage i den grad, vi lader ham gøre det, så det føles som et pres? Vi er meget opmærksomme på at lade ham få madro og lade ham styre det mad uden vores indblanding. Så er det alder?

God Påske.

Kirsten

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juli 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Bedre spisevaner og bideri

Kære Helen, Du har tidligere hjulpet os med gode råd og ro i maven, så jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annonce