Svar: Astmatisk bronkitis - mælk ?!
Kære Julie
Tak for dit brev :)
Det lyder for mig som om, at kogt vand giver jeres datter lidt mere ro i maven, så hun bedre kan sove, og så hun undgår at kaste op. Det er derfor helt fint, at I vælger at tilbyde hende lidt kogt vand af flaske, som en del af putteritualet.
Men, hun bør fortsat også tilbydes modermælkserstatning. Det anbefales, at hun får 400 ml mme dagligt til hun er 1 år. Denne mængde er blandt andet med til at sikre hendes behov for jern, samtidig med at hun også får kalk og andre næringsstoffer :)
Det vil ofte være passende med 2 flasker i 10-12 måneders alderen, og det vil være rigtig fint med en flaske aften og sen aften. Jeg ved ikke, hvor store mængder I giver hende lige nu, men måske kunne I skrue lidt ned for mængden, så hun f.eks. får 150 ml i hver flaske, og de resterende 100 ml kunne så gives via grød og mos.. En mindre mængde i de to flasker kunne måske gøre, at hun så bedre kunne holde mængden af mælk i sig.
Hvis det ikke dur med mme, og hun kaster op, så må I give hende vand, som jo stadig sikrer hendes behov for væske :) Og så vil det være rigtig godt at tale med lægen om, hvorvidt I så bør give hende jerntilskud og ekstra kalktilskud. Nogle børn stopper med at drikke ...
... mælk i 10 måneders alderen og det behøver ikke være et problem...
Det er helt naturligt, hvis hun har behov for vand/mælk aften og sen aften, og at en del af hendes væskebehov netop skal stilles på ydertidspunkterne. Derfor kan en del af de 450 ml, som I fortæller, at hun drikker, godt være et reelt behov for væske. Så selvom hun måske stopper med at drikke mælk, så lyder det rigtigt, at hun har brug for vand i stedet. Det vigtige er dog, hvis I kan undgå, at hun skal have flaske i munden flere gange om natten. Det er bedst, hvis de to flasker kan ligge aften og sen aften eller aften og midt nat/tidlig morgen, så hun begynder at kunne sove igennem i længere tid :)
Selvom hun ikke har brug sut før, kan det ikke undgås, at hun måske gerne vil have en sut nu. Der sker derfor ikke noget ved, at I prøver - bliver hun glad for den, er det fint, men hvis hun ikke er til sut, så er det også rigtig fint. Hun behøver ikke bruge sut, og en sut kan også give dårlige vaner - det skal helst ikke være sådan, at hun begynder at vågne hver time fordi hun har brug for at få en sut i munden - så er det bedre at lære hende at sove uden :)
Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre :) Rigtig meget held og lykke og fortsat god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.