Brev:
Baby knap 7½ mdr. vil ikke sove selv
Hej Helen
Vi har en glad og meget stædig lille pige på knap 7½ mdr., som ikke vil sove selv.
Siden hun blev født har hun sovet hos os i sengen, indtil hun var ca 5 mdr., hvor vi besluttede at det var på tide at hun sov selv. Vi besluttede at hun skulle puttes i egen selv når jeg havde ammet hende om aftenen. Halvvejs inde i forløbet indførte vi et putteritual (bad, ble, nattøj, lille nathistorie og amning). Men det blev det ikke bedre af, kun ganske få nætter. Efter ca 1½ mdr. opgav vi at putte hende for sig selv om aftenen/natten. Selve putteritualet har vi dog holdt fast i. Vi prøver at putte hende mellem 18.30-19.
Hun kunne vågne i løbet af en nat alt fra 5-6 gang til 10 eller mere.
I slutningen af perioden kunne jeg ligge hende fra mig i hendes seng, men hvor hun så vågnede ulykkeligt efter 1-1½ time. Til sidst kunne dette ikke engang lykkes. Hun vågnede op hver gang jeg ...
... forsøgte at ligge hende fra mig.
Nu er det sådan, at jeg prøver at ligge ned og amme hende om aftenen til hun er faldet i søvn, hvorefter jeg forsøger at liste mig væk fra hende. Men hun vågner efter 5-15 min. Hvorefter hun er meget vågen og kommer med os ind på sofaen indtil vi vil i seng. Hvilket ikke er det optimale hverken for hende eller os.
Når hun sover ved os, vågner hun alt mellem 1-3 gang i løbet af en nat, hvor jeg ligger hende til igen og så sover vi videre.
Det skal siges at hun først kunne sove selv i barnevognen, da hun var ca. 3½-4 mdr. gammel. Vi fandt ud af, at en kørepose var det der skulle til for at hun følte sig tryg i barnevognen.
I løbet af dagen sover hun 2 gode lurer på 1½-3 timer. De sidste par dage har hun dog også her været meget urolig end hun plejer.
Hvad kan vi gøre for at få hende puttet godt og trygt om aftenen, så hun sover selv?
Hilsen Ingrid
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt
Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.
Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.
Som grundudstyr til en nyfødt kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.