Annonce

Annonce

Svar: Brug af sut - 2 år


28. januar 2017

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære mor til pseudotvillinger

Tak for dit brev :)

Der er nok ingen tvivl om, at det påvirker jeres dreng, at han er blevet storebror. Det er helt naturligt, at børn kan "gå lidt tilbage" i deres udvikling, at de ikke kan de samme ting, som de tidligere har kunne eller at de pludselig virker mere klyngende, mere tryghedssøgende, har brug for sutten mere osv. fordi det er naturligt svært at skulle dele mor og far med en anden...

Og det spiller naturligt også ind, at han har været syge af flere omgange de sidste måneder. Hans behov for sutten er derfor også blevet øget, og det har givet ham ekstra ro og trøst. Sutten er på mange måder hans bedste ven :)

Det er naturligvis en balance, I skal forsøge at finde - på den ene side, skal han have lov til at få sin sut lidt mere og på den anden side, skal I også holde fast i, at han godt kan finde trøst og ro på en anden måde og ikke bare per automatik tilbyde ham sutten. Med den alder han har nu, så skal sker der rigtig meget med hans sprogligt udvikling og det er uhensigtsmæssigt, hvis han har sutten i munden, når han f.eks. taler...

Det vil være rigtig godt, hvis I kan give sutten en fast plads, hvor han selv er med til at lægge den om morgenen, når I står op og dagen begynder. Så ligger den der og venter på at han skal ...


Annonce

... sove til middag eller puttes til natten, hvor han så kan få den igen - og når han skal i vuggestue, kan han få en sut i tasken. Den kan have en lille æske eller sit eget rum og han må gerne selv være med til at komme den i tasken, så han ved, at den er med, men så den netop er i tasken og ikke i munden.

Derudover skal I naturligvis være opmærksomme på at tilbyde ham et alternativ til sutten i løbet af dagen. Han kan godt have behov for lidt at drikke eller lidt at gumle og sutte på i stedet for sutten. Så giv ham gerne lidt frugt, et stykke agurk, et jordbær eller lignende, som han kan spise og som afleder ham og får ham lidt væk fra suttebehovet.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Ligesom I naturligvis skal være opmærksomme på at give ham ekstra fysisk kontakt, nærhed og kys og kram, så han mærker jer tæt på og får ekstra trøst af jer netop nu, hvor han har det lidt svært. Det er ikke jer og trøst han skal undvære, det er behovet for sutten som helst ikke skal øges for meget :)

Så jeg tænker, at en gang imellem skal I naturligvis lade ham få sin sut, finde ro og trøst med den, og andre gange må I gerne holde fast i at han ikke behøver den og så give ham trøst og ro med jeres fysiske kontakt og tilbyde ham alternativer til sutten :)

Håber I kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test

NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.

NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så er det mig igen…..Tusind tak for dit svar og mange brugbare råd til min søns dagsrytme og nattesøvn. Vi vil straks gå i gang!

Kari, mor til dreng på 6 måneder


Annonce