Brev:
Rytme med tidlig nat
Kære Helen
Min søn på tre måneder er begyndt at sove mere om natten og mindre om dagen, hurra for det. Men hans nat begynder for tiden kl 18-20 allerede, hvor han falder i tung søvn i tre/fire timer, spiser og falder i søvn igen. Han spiser derefter igen et par gange, inden han vågner helt og vil lege/hygge/være vågen.
Hvis han er faldet i nattesøvn allerede 18, starter hans dag cirka ved 4/5-tiden, måske lidt før, måske lidt efter. Når han sover fra 20-tiden, begynder hans dag cirka 6/6:30.
Det er så dejligt, at han sover en masse om natten, men kan vi gøre noget for at rykke det hele lidt, så vi ikke skal stå op midt om natten nogle gange? :)
En anden ...
... grund til, at han vågner helt op der ved 4/6-tiden er, at han nærmest altid har afføring i forbindelse med måltidet. Han spiser også en gang ved 2-3-tiden, dvs måltid cirka 19 - 23 - 3 - 6 CIRKA.
Tak:)
PS - hans dagsrytme ser cirka således ud for tiden:
Morgenlur (som kommer efter at have været vågen cirka halvanden time alt afhængig af, om hans nat sluttede ved 4-5-eller 6-tiden:) nu cirka et kvarter til en halv time (har ellers været to timer længe)
Formiddagslur en til to timer cirka fra 10-12
Eftermiddagslur som slutter ved 17-18tiden. Slutningen på denne afgør, hvornår hans "nat" starter - for luren derefter markerer begyndelsen på hans nat:)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.