Annonce

Annonce

Svar: Rytme med tidlig nat


23. januar 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at din dreng er begyndt at sove en længere nattesøvn og sove mindre om dagen. Men jeg kan godt forstå, at du synes det bliver lidt for tidligt, hvis natten starter allerede kl 18, og han så starter dagen kl 04...

Du kan gøre tre ting:

1) Du kan prøve at lægge et bad ind enten før formiddagsluren eller mellem formiddagsluren og middagsluren. Badet kan aktivere ham rigtig godt både motorisk og mentalt. Det gør ofte, at hans vågenperioder forlænges lidt, og på den måde kan du ændre på puttetidspunktet for hans lure om dagen. Hvis han sover sin formiddagslur eller middagslur senere, vil han naturligt stå senere op af luren, og på den måde kan rytmen rykkes.

2) Du kan også vælge at vække ham om aftenen, så han ikke går i seng allerede kl 18, men måske sover en time mellem kl 18-19 og herefter så er vågen, aktiv, bruger sig selv motorisk og mentalt, får mælk og så bliver puttet, når han atter viser sig parat. Selvom børn som udgangspunkt ikke skal vækkes, så kan det i nogle situationer være okay at gøre det, for vi skal også hjælpe dem med en rytme, som fungerer for både dem og også og ja - nattesøvnen kan godt blive for lang eller ligge for tidligt. Og så kan det nogle gange være bedre, at han får en ekstra lur om aftenen, men netop en lur :)

3) Og så kan du faktisk også forsøge at få ham til at sove så hurtigt igen om morgenen som muligt. Altså hvis han vågner kl 04, så tag ham op, giv ham flaske, men prøv at få ham puttet igen så hurtigt som muligt, så han ikke er vågen i 2 timer, men måske i 1 time, så i en halv time og tilsidst måske kun vågen i 15 minutter... Det kan være ...


Annonce

... rigtig svært at få ham til at sove, når han allerede har sovet så længe, men det kan forsøges. Ved at forlænge hans søvn om morgenen, kan du også få ændret på puttetidspunkterne hele dagen igennem. Jo senere han starter dagen, jo senere vil han kunne puttes hele dagen igennem... Derfor er det også en mulighed, men vær opmærksom på ikke at komme over i en rytme, hvor han begynder at "slatsove" for meget om dagen, fordi nattesøvnen simpelthen bliver for lang.

Det vil være naturligt for børn i denne alder, at de ofte sover en lur om aftenen f.eks. mellem 18-19, som ofte er det tidspunkt, hvor vi andre spiser aftensmad. Nogle tager deres 3 lur her, andre har brug for en lille 4. lur og det er okay. Og så går barnet sent i seng og sover måske først kl 22, men det er også helt okay :) Det ændrer sig igen i takt med at han bliver ældre. Mange børn vil omkring 6 måneders alderen trives med et puttetidspunkt omkring kl 20...


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis han begynder at sove sin 3 lur senere, fordi I med et bad om dagen får ændret lidt på hans puttetidspunkter, eller hvis han begynder at få en lille ekstra lur om aftenen, kommer op og er vågen og aktiv, før han så puttes igen, så vil dette naturligt også ændre lidt på hans spisetider - og dermed på hans tidspunkter for afføring. Denne udfordringer tænker jeg således ændrer sig i takt med at I får ændret lidt på hans puttetidspunkter og dermed også spisetider. De to ting hænger jo ofte naturligt sammen i denne alder :)

Prøv om du kan tage udgangspunkt i en af de dage, hvor han starter dagen lidt senere. Det er lettere at ændre rytme en af de dage...

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. november 2017 | Sovevaner | 7 mdr.

Afvænding af natamning af baby på 7 mdr

Hej Helen, Tak for en super god brevkasse. Jeg har ofte læst og brugt dine...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Sovevaner | 6 mdr.

Sut som søvnassociation - 6 mdr.

Hej Helen Allerførst tak for svar omkring sovs og skemad - de var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteroderi efter sygdomsperiode

Hej Helen, Jeg skriver til dig for jeg er lidt frustreret over vores...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2017 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnløse nætter

Kære Helen, Vi har den dejligste glade pige på 11 måneder , som i store...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2017 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

3,5 år og umulig at putte

Kære Helen Vi har virkelig brug for din hjælp. Vi føler os frustreret og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annoncer

Annonce