Annonce

Annonce

Svar: Besvær ift flaske


10. januar 2017

Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er desværre ikke altid, at det går let med flaske heller - og der kan være mange grunde til, at jeres dreng afviser flasken.

De første to ting, som du som udgangspunkt skal overveje er:

- Kan han lide smagen af den mælk, som du tilbyder ham? Eller afviser han, fordi han ikke bryder sig om smagen.

- Kan han finde ud af at sutte på flaskesutten? Eller afviser han, fordi sutteteknikken er forskellig fra den måde, som han ellers sutter på.

Hvis han reagerer på smagen af mælken i flasken, så kan det nogle gange hjælpe at prøve med en anden type erstatning. Da du både giver udmalket modermælk, Baby & Me, og Syrnet Allomin, så varierer hans smag i flasken jo meget, så prøv at lægge mærke til, om han reagerer særligt imod flasken, alt efter hvad der er i. Det kan også være, at han bliver lidt forvirret over at smagen skifter hyppigt og at du derfor skal prøve at holde dig til 1-2 ting...

Hvis han reagerer overfor flaskesutten, så kan det være en god idé at forsøge med en anden type. Der er stor forskel på at die på et bryst og af en flaske, og nogle børn bliver meget forvirrede over dette. Du skriver, at I har to typer flaskesutter, som I forsøger med - jeg tænker, at I skal prøve at holde jer til en type, og gerne vælge en, som måske ligner lidt den sut, som han måske også bruger. Så han ikke skal forholde sig til flere forskellige måder at sutte på end højst nødvendigt :)

Derudover så kan temperaturen af mælken naturligt også spille ind og det er vigtigt, at I tjekker temperaturen godt, før han tilbydes mælken. ...


Annonce

...

Forstoppelse er et problem, og det er vigtigt, at du søger for at holde gang i hans mave. Det er ikke sikkert, at skift til den syrnede allomin alene kan gøre det. Måske har han brug for laktulose eller måske er det nødvendigt med et klysma i endtarmen, for at blive tømt ud.. Det kan du tale med jeres læge om :)

Hvor han sidder/ligger, når han får flaske, har betydning. Holder du ham i din favn? Eller ligger han ved siden af dig? Har I øjenkontakt eller forstyrrer det ham og har han i stedet brug for at sidde, så han ikke har øjenkontakt med dig? Hans spisestilling, hans flaskestilling kan have betydning for hans indtag.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Når børn i denne alder vågner med gråd, så skyldes det ofte, at de vågner direkte op fra den dybe søvn - og lige her, vil det ofte være svært for ham at finde ud af at spise. Prøv derfor at give ham lidt tid, før du tilbyder ham flasken, så han lige når at falde lidt til ro og derefter bedre kan koncentrere sig om, at det nu er spisetid. Alternativt kan du nogle gange, hvis han har sovet 4 timer og du ved, at han derfor skal have mad - tilberede flasken, så den er klar og så give ham flasken og måske netop vække ham med den, så han starter med at spise mere eller mindre i søvne og stille og roligt derved vågner op. Det er helt okay, når han ikke er ældre end han er og det kan give jer begge langt mere ro :)

Jeg ved, at du har købt min bog om "Amning & Flaske" :) I den kan du på side 227 læse om forskellige flaskeproblemer. På side 204-207 finder du forslag til flaskestillinger, som måske også kan hjælpe jer lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fordøjelse baby

Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer, der både får brystmælk...

Læs mere i Babylex

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.

Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce