Brev:
Dårlig og urolig nattesøvn
Hej Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig med hensyn til at få vænnet min søn af med at skulle vugges i søvn.. vi synes nu af putning køre meget godt. vi kan dog ikke bare ligge ham og så falder han i søvn men vi sidder stille og roligt i en gynge stol og det tager ikke mere en 10-20 min og det er med spisning af flaske.. :)
Det der bare driller helt vildt er at han sover så uroligt om natten og vågner mange gange og er tit svær at få til at falde i søvn igen. Han vågner gerne 2 gange mellem han er blevet puttet kl 20 og til han får en flaske kl 23 ... (den flaske er vi ved at trappe fra) for det meste tager jeg ham med ind til os kl ca 23 hvor han får en lille flaske og her falder han for det meste i søvn og til ro hos mig og sover for det meste til ved en 4-5 tiden hvor han så begynder at sætte sig op i sengen, kravle hen over mig og gerne ligge sig op ovenpå mit hoved og kan ikke finde ro til at falde i søvn igen.. Jeg prøver at ligge hen ind til mig og nogle gange ...
... hjælper det men for det meste må jeg gå ind på hans værelse med ham og ligge ham en hans "sansegynge" så snart han ligger den i falder han til ro og i søvn og sover så gerne til halv 7-7 ..
Det skal sige at han virkelig har været ramt af sygdom de sidste 2 mdr og det er ikke helt over endnu, han er forkølet og har lige haft øjenbetændelse og for 2 dage siden startede han i dagpleje med stor succes..
Har sådan brug for hjælp, jeg er bange for vi laver en masse dårlige vaner med f.eks at ligge ham i sanse gyngen om natten når han slet ikke kan finde ro men ved ikke hvad jeg ellers skal gøre han er så træt og han bliver så ked af det til sidst hvis han ikke kan finde ro ..
Han får stadig 3 flasker vi er begyndt at skære meget end for den flaske kl 23 men synes det er svært at tage den helt væk her mens han sover så dårligt og ikke er helt på toppen. Tænker den næste der skal væk er den kl 12 til middag.. men hvornår og hvordan ??
Med venlig hilsen
en ret forvirret og træt mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Vaner og børn
Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.
Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.
Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.