Svar: Svirp med hovedet
Kære Ida
Tak for dit brev :)
Det er rigtig godt, at du er opmærksom på at støtte din datters hoved, når du går rundt med hende. Spædbørns hoveder er meget store og vejer en del, og deres nakke- og halsmuskler er ikke stærke nok til, at de kan holde hovedet selv. Derfor vil de nogle gange pludselig løfte hovedet op, og hovedet vil falde bagover eller til siden - og her er det vigtigt, at vi lige støtter hovedet, indtil de selv kan holde det...:) Og alt det ved du jo godt. Det er derfor du får dårlig samvittighed, når det så pludselig sker alligevel...:)
Jeg tror ikke umiddelbart, at der er sket noget med din datters hoved. Det lyder som om, at du er blevet mere forskrækket, end hun har lidt skade... Der er naturligvis grænser for, hvor meget hun kan "svirpe" med hovedet, men lidt kan hun ...
... godt tåle :) Og det vigtigste lige nu er at observere hende - og hun lyder til at have det helt fint. Hun spiser fint, græder ikke mere end hun plejer, sover som hun plejer og virker upåvirket.
Hvis hun virker til at få ondt, holder op med at ville spise, måske virker forkvalmet, græder mere end hun plejer, hvis du kan se, at det gør ondt på hende, hvis du trykker let på halssenerne og i nakken, der hvor hun måske har "forstrakt en sene" eller lignende, så bør du få lægen til at se på hende. Men hvis hun er helt upåvirket, så er det okay at se tiden an :)
Sørg for fortsat at lægge hende på maven dagligt. Det er netop i maveliggende stilling, at hun får styrke i nakke, skuldre, ryg og hals til stille og roligt at kunne holde hovedet selv :)
Rigtig meget held og lykke med hende fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Hår - babys hårpragt
Nogle børn fødes med fyldig hårpragt, mens andre kun har små dun. Håret tykkelse, længde og farve kan variere.
Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver siddende. De fleste børn mister en stor del af deres hår, når de er 3-4 måneder gamle. Det sker både, fordi de ligger meget ned, og fordi det hår, der blev dannet i fosterstadiet, ofte falder af på én gang.
De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.