Svar: Svirp med hovedet
Kære Ida
Tak for dit brev :)
Det er rigtig godt, at du er opmærksom på at støtte din datters hoved, når du går rundt med hende. Spædbørns hoveder er meget store og vejer en del, og deres nakke- og halsmuskler er ikke stærke nok til, at de kan holde hovedet selv. Derfor vil de nogle gange pludselig løfte hovedet op, og hovedet vil falde bagover eller til siden - og her er det vigtigt, at vi lige støtter hovedet, indtil de selv kan holde det...:) Og alt det ved du jo godt. Det er derfor du får dårlig samvittighed, når det så pludselig sker alligevel...:)
Jeg tror ikke umiddelbart, at der er sket noget med din datters hoved. Det lyder som om, at du er blevet mere forskrækket, end hun har lidt skade... Der er naturligvis grænser for, hvor meget hun kan "svirpe" med hovedet, men lidt kan hun ...
... godt tåle :) Og det vigtigste lige nu er at observere hende - og hun lyder til at have det helt fint. Hun spiser fint, græder ikke mere end hun plejer, sover som hun plejer og virker upåvirket.
Hvis hun virker til at få ondt, holder op med at ville spise, måske virker forkvalmet, græder mere end hun plejer, hvis du kan se, at det gør ondt på hende, hvis du trykker let på halssenerne og i nakken, der hvor hun måske har "forstrakt en sene" eller lignende, så bør du få lægen til at se på hende. Men hvis hun er helt upåvirket, så er det okay at se tiden an :)
Sørg for fortsat at lægge hende på maven dagligt. Det er netop i maveliggende stilling, at hun får styrke i nakke, skuldre, ryg og hals til stille og roligt at kunne holde hovedet selv :)
Rigtig meget held og lykke med hende fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Menstruation - efter fødsel
Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.
Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.