Brev:
Sengetid
Kære Helen
Vores søn på 17 måneder har de seneste måneder (jeg husker efterhånden ikke præcist hvor mange, men det føles længe) været enormt ked af det når han skulle puttes, jeg skriver til dig nu da jeg synes det bliver værre og værre.
Til daglig er han et utrolig glad og tillidsfuldt barn, som tager verden med storm med sin charme, men lige så snart han skal lægges begynder han at græde utrøsteligt og bliver efterhånden hysterisk, hvilket vi har tolket som seperationsangst.
Min mand og jeg skiftes til at lægge ham i seng, men på det seneste har det taget 1,5-2 timer at få ham til at falde i søvn, så vi må skiftes undervejs. Han græder og kæmper imod, men hvis vi sætter ham ned enten på gulvet eller i sengen, peger han ud af værelset og viser klart at han vil op igen og ud fra værelset. Vi har prøvet at tage ham med ud i stuen, men det virker egentlig bare som en udsættelse. Nogle aftener kan vi slet ikke trøste ham ligegyldig hvad, og de dage hvor det lykkes at få ham trøstet, starter det forfra lige så snart vi går mod hans værelse igen. Jeg har prøvet at sætte mig ved siden af sengen, mens jeg aede ham og talte berolignende til ham, men dette også fuldstændig uden effekt, og måske indimellem snarere forværring.
Vi har også forsøgt at tage ham med ned på værelset tidligt og lege og hygge med ham, men lige så snart han skal lægges begynder han at græde. Så de sidste mange måneder har han grædt sig selv i søvn stort set hver dag.
Den seneste uge er han så også begyndt at vågne om natten mellem kl 2 og 4, ...
... hvorefter det stort set er umuligt at få ham til at sove igen. Vi har først forsøgt at få ham til at falde i søvn i sin egen seng, men med samme resultat som ved sengetid, hvor han græder utrøsteligt. Derefter har vi taget ham med ind i vores seng, hvor han tydeligvis er tilfreds, men ikke kan/vil sove. Her ligger han enten og slapper af eller små-pludrer og leger, til trods vi ligger og lader som om vi sover. Typisk har jeg båret ham tilbage til hans egen seng, hvor han er faldet i søvn af udmattelse 2-3 timer efter han er vågnet.
Genrelt har vi været dårlige til at indføre rutiner og er også uenige i hvorvidt det kan bruges. Jeg vil meget gerne indføre en rutine, men synes det er svært når det er så kaotisk. Jeg har læst din bog om børn og søvn og synes der er nogle glimrende råd, men det er svært at gennemføre når han bliver så ulykkelig, og det bare er ren overlevelse.
Bortset fra ved sengetid har vi klart det indtryk at han trives og er glad, hvilket vi også hører fra vuggestuen. Han har kun (før nu) lidt af seperationsangst når han er blevet afleveret i vuggestuen, og da kun ganske få dage og i ganske kort tid, ellers har vi aldrig oplevet det.
Han er vores eneste fælles barn, min mand har en datter fra tidligere som besøger os hver anden weekend.
Både min mand og jeg har krævende jobs, der desværre er ekstra krævende for tiden. Jeg synes umiddelbart vi har for travlt og hverdagen er for hektisk, men alligevel ikke værre end så mange andre småbørnsfamilier.
Jeg ser frem til dit svar
Mange venlig hilsner
Camilla
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
Viden om børn:
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder