Brev:
Ammeproblemer igen
Kære Helen,
Tak for dit svar på mit forrige brev.
Efter der kom lidt ro på madsituationen, er vi nu vendt tilbage til at amme først, og derefter supplere efter behov. Men det er desværre stadig ikke helt problemfrit. Min søn vil gerne amme hver time, nogle gange går der kortere tid. Jeg kan ikke helt forstår hvorfor?
Om natten er det specielt slemt, han vågner hver time til hverandet (nogle gange kortere) og falder ikke til ro før han får bryst. Han falder relativt hurtig i søvn når han får brystet, men det holder jo desværre kun kort. Jeg er ved at blive desperat efter noget sammenhængende søvn. Om dagen vil han også til brystet hele tiden, oftere end om natten, men det er selvfølgelig hårdere for mig om natten.
Han sover ofte en lang lur, enten om formiddag eller eftermiddag, men ellers kan vi kun få ham til at sove en halv time. Derfor bliver det til mange timer ved brystet, og jeg synes tiden hvor vi hygger, ligger på maven osv. er meget kort. Det bliver også tit en kamp ved brystet, hvor han hopper af og på, og hvor han hiver i brystvorten. Går ud fra, at det er fordi der ikke er specielt meget mælk. Jeg forstår ikke den hyppige amning, der kan jo netop ikke være dannet meget mælk. Han ligger der heller ikke længe, måske 5 min ca, før han begynder at ...
... bokse med dem. Når der er gået flere timer mellem amningen ligger han der heller ikke længe, måske 10 min før han bliver sur på dem, nogle gange ligger han dog længere og bliver ikke sur.
Han tager omkring 200 gram på om ugen, så han får vel det han skal have? Kan jeg gøre noget for at få amningen til at være lidt mindre hyppig? Det skal siges at det ikke er et appetitspring, da det har været sådan her, mere eller mindre, altid.
Nogle gange er det stadig tryghed og ro han søger, og det er helt fint. Men andre gange er det, udover selvfølgelig sult, også fordi han døjer en del med sure opstød eller refluks, og det virker til, at han søger lindring ved at sutte. Det samme når han har luft i maven eller skal have afføring. Han sutter løs på sine hænder og vil gerne til brystet, omend det er meget uroligt han ligger der. Han er jo også urolig når han er sulten og der ikke kommer nok mælk. Det gør det enormt svært at læse hans signaler, og vide hvornår, vi skal supplere, eller hvornår vi måske ikke skal lægge ham til, men bøvse ham eller noget andet.
Sut har vi prøvet i alle tænkelige udformninger og materialer. Han ligner en der har fået en citron i munden og lige meget hvor små de er, sætter det gang i hans brækrefleks.
Venlige hilsner
Den forvirrede mor :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Calcium
Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.
Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.
Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.