Brev:
8 mdrs baby vågner op flere timer om natten
Kære Helen
Jeg har tidligere skrevet til dig ang. min datters opvågninger, når hun blev ammet om natten. Det var dejligt, at få lidt input fra dig, og af de ting du nævnte, der kunne være årsagen til hendes ”nattefester”, hældte vi mest til, at det måske var hendes lange lure i løbet af dagen, der gjorde, at hun ikke var træt nok til at sove hele natten. Vi havde nemlig nogle dage, hvor hendes lure af forskellige årsager blev forstyrret/forkortet, og der var en tendens til, at hun på de dage havde bedre nattesøvn.
Men jeg skriver til dig igen, fordi det er som om, det ikke rigtigt er tilfældet længere. Min datter er nu 8,5 måned gammel, og vågner stadig op stort set hver nat og er vågen i 1-2 timer. Det nye er, at det stort set er på samme tidspunkt hver nat, hun vågner (hvilket er ved 1-1.30 tiden), og at hun faktisk virker træt, selvom hun er vågen. Hun gnider sig i øjnene, lægger hovedet til side, putter sig i sin soveklud osv. Hun ligger meget uroligt og virker til at blive frustreret over ikke at kunne falde i søvn. Nogle gange bliver hun ked af det, fordi hun faktisk er træt og gerne vil sove. Jeg kan få hende til at ligge roligt ved at holde hende i hånden, så hun kan ligge og nulre min hånd, men det er ikke noget, der får hende til at falde hurtigt i søvn. Hun falder blot til ro, og så kan vi ellers ligge sådan den næste halvanden time.
Jeg synes heller ikke, der er en sammenhæng ml, at hun sover ...
... meget om dagen og er vågen op natten. Dvs. at hun godt kan sove korte lure om dagen og så stadig være vågen om natten.
Mht. måltider følger vi dit forslag til dagsplan fra din bog om børn og mad, så hun bliver fyldt godt op i løbet af dagen, og jeg er ret sikker på, hun ikke er sulten, når hun vågner op om natten. Jeg har nemlig både prøvet at amme hende, når hun vågner op om og natten og lade være, og der er ikke forskel på, hvor længe hun er vågen, uanset om hun får mad eller ej. Desuden ”efterspørger” hun ikke selv mad.
Så nu er mine spørgsmål: Har du et bud på, hvad vi kan gøre for at undgå natteroderiet? Vi har selv overvejet, om det simpelthen bare er en ”dårlig vane”, hun har fået, fordi det nu har stået på i så mange måneder. Vi har også tænkt på, om hun skal ind på sit eget værelse og sove? Pt sover hun i egen seng men ved siden af mig…
Lige et tillægsspørgsmål: Når hun ikke har fået mad om natten, skal jeg så give hende en ekstra gang i løbet af dagen, så vi når op på de tre amninger, som du anbefaler i din bog?
Hvordan kan jeg være sikker på, hun får mælk nok? Ét er at amme hende, men jeg ved jo ikke med sikkerhed, hvor meget hun får (mangler deciliterstreger på brysterne)... Vil det være en idé at tilbyde hende mme af kop?
Ser frem til at få dine input. Jeg starter arbejde om 14 dage, så det vil virkelig være guld værd ikke at skulle være oppe et par timer hver nat.
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Kæledyr og børn
I rigtig mange børnefamilier har man en eller anden form for kæledyr, og det er ofte en hund, kat eller et andet kæledyr med pels.
Det kan være rigtig dejligt for børn at vokse op sammen med dyr, og det er lærerigt at skulle hjælpe til med at passe et dyr og sørge for,, at dyret har det godt. At skulle være med til at tage sig af et kæledyr lærer dit barn om ansvar. Det overordnede ansvar for kæledyret er dog dit. Du kan ikke regne med, at dit barn selv kan sørge for et kæledyr,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.