Svar: Mængde modermælkserstatning - nægter flasker om dagen
Kære Annette
Tak for dit brev og fine beskrivelse :)
Det lyder helt okay, at din dreng nu begynder at fravælge flasken og i stedet spiser mere rigtig mad og drikker mere af kop. Du har dog ret i, at han jo fortsat bør få modermælkserstatning til han er et år, så det vil være godt, at han ikke slipper flasken helt. Det er vigtigt, at han får næringsstofferne fra mælken, men det er også vigtigt for at sikre hans væskebehov.
Der er kommet nye anbefalinger omkring jerntilskud. Fra 6-månedersalderen skal alle børn tilbydes jernholdig kost, - det betyder grovere grødtyper, kød, fjerkræ osv. ved så mange måltider som muligt - og der bør bruges modermælkserstatning i grød og mos.
Jeres dreng lyder til at spise godt og varieret, og han får derudover modermælkserstatning via flaske. Han lyder derfor til at være dækket ind. Grænsen gik tidligere ved 400 ml ...
... modermælkserstatning - han får lidt mindre, men i følge de nye anbefalinger, så lyder det rigtig fint, og du behøver derfor ikke give ham jerntilskud.
De fleste børn vil i 10-12 måneders alderen trives med to flasker i døgnet f.eks. flaske før middagslur og flaske om aftenen - og det er helt fint, at du fortsat tilbyder flasken før middagsluren, også selvom han ikke drikker så meget. Hvis han fortsat nægter den, så spring den over :) Flasken sen aften behøver han ikke - det er dejligt for alle, hvis han allerede kan sove igennem om natten, så du skal ikke vække ham :)
Og så er det rigtig fint, at du nu tilbyder en godnatgrød. Det sikrer ud over lidt ekstra erstatning (og jern) også en ekstra mæthed og en god nat - og det fungerer rigtig godt hos jer. Så bibehold endelig den gode gænge:)
Håber ovenstående giver lidt ro - rigtig meget held og lykke :)
Rigtig god påske til jer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.