Brev:
Tvillinger, søvn og natmælk
Kære Helen
Jeg skriver igen, for at få lidt råd.
Vores tvillinger er næsten 6,5 md. Vi har nogle udfordringer med at få dem til at sove dagslure. Specielt C er dårlig til det. Den anden dag sov hun 1,5 time formiddag og 30 min eftermiddag. Også er hun i dårligt humør efter en time, fordi hun ikke er udhvilet. Hun vågner tit efter 45/60 min og har lavet i bleen. Så er det derfor hun ikke kan sove videre. Hun kommer op og blir skiftet og er i højt humør.
Hun har de seneste par måneder vågnet efter 30/45 min og er svær og få til at sove videre. Det er jo en kæmpe udfordring, når søster ikke skal vækkes også. Det eneste der virker er, at give hende flaske liggende i vognen. Hun sover aldrig mere end 1,5 times lur, hvor vi er ude hos hende mellem få gange og hver 5 min i alle 1,5 time.
Hvad kan jeg gøre for at hun/de sover bedre og lidt længere?
Noget andet, jeg godt vil spørge om, er at jeg ikke synes de spiser så meget af gangen. De får grød/mos 3 gange om dagen og spiser ca en halv til en hel dl til sammen med vand til. De har indtil for nylig også fået flaske sammen med. Det prøver vi at gå væk fra, så de vil spise mere grød/mos. Også mælk inden lur. Er det ok?
Hvor meget "bør" de spise ca??
De bliver puttet ved 19.30 tiden og er trætte og umulige der. Får flaske i sengen, som er på hver side af min kærestes og min. Det er forskelligt om de drikker 30 ml eller 150 ml. Vi har en hver om natten. De drikker nemlig mælk flere gange om natten, hvilket vi MEGET gerne vil væk fra. Men de bruger ikke sut. ...
...
Vores dag ser ca sådan her ud:
6.30-7 vågner og ligger og hygger med mor. Måske en tår mælk.
7.30 pusles med musik og rent tøj på.
8 lave grød og spise + vand af kop
9.30-10 blir trætte og får mælk og lagt i vognen
11.30 op og skiftes og lege lidt, lave grød/mos og spise
13.30 trætte, får mælk og blir pakket i vognen. Går som regel en tur. Vågner når vognen står stille.
15-15.30 op og ha lidt frugtmos og ren ble. Far kommer hjem og leger ved 16 tiden.
17-18 mor laver mad, vi spiser allesammen. Herefter er de pylret og små umulige. Kommer enten i bad eller ligger med bar mås og hygger på gulvet med legetøj og os.
19 -19.30 blir trætte og pusles, laves godnat mælk og vi går ind og lægger dem i hver deres seng med mælk.
22-23 vågner og får lidt mælk i halvvejs søvne.
2 tiden M vågner og får lidt mælk og sover videre.
4-5 tiden vågner og får lidt mælk.
Nogle gange vågner M hver 2. time og får en tår mælk. Gennem hele natten.Det er det eneste der kan få hende til ro igen. Prøver først og putte hende uden mælk. De drikker i alt ca 3-4 flasker af 240 ml fra 19.30-6.
Vi påtænker at fjerne mælken fra 23-6 ca. i påsken. Enten ved kold tyrker eller prøve og sætte nusseklud eller sut istedet, og bare trappe ned med mælken.
Jeg kunne bare rigtig godt tænke mig at lære dem, at sove min 2 timers lur sammenhængende om dagen, så de er mere udhvilet, men det kan nærmest ikke lade sig gøre med C. Og få dem til at sove uden at skulle give flaske undervejs i vognen. Hvad tænker du?
Med venlig hilsen
Krymlerne og mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.