Brev:
Er jeg på rette spor?
Hej Helen,
Jeg har købt din bog om mad og den har hjulpet en del :) Jeg har dog nogle udfordringer. Min søn på 7 mdr er begyndt ikke at drikke alt sin mælkeindtag om dagen. Jeg har læst i din bog at når man tilføjer et extra måltid så falder de ned på 4 flasker om dagen.
Min rutine ser således ud:
05 - vågner får flaske på 120 til 150 ml og sover igen.
07.30-8 - vågner får sin morgenmad som består af enten øllebrød med pære mos eller havregryn ned æblemos og lidt kanel eller Marie kiks. Får flaske på 120 ml men det er ikke altid han drikker det hele op. Han ender med enten 60 til 100 ml også vil han sove.
10-10.30 - sover sit første lur som er mellem i til 2 timer.
12.30 - får sit grøntsagsmos som består af enten kylling eller fisk eller hakket kød. Jeg er begyndt på at komme forskellige grøntsager som spinat, squash, persillerod, blomkål jordskokker osv. Jeg har dog altid kartoffel og gulerod som hoved grøntsag så tilføjer jeg. Jeg kommer altid lidt mælk i hans måltider. Han får omkring 1 dl mos. Får flaske på omkring 120 ml men drikker ikke det hele op.
14-14.30 - sover sit andet lur og den kan variere mellem 1 til 2 timer.
16 - Får lidt frugtmos af Hipp glas ellers laver jeg selv hvor ...
... jeg blander enten æble pærer og banan sammen.
17.30 - Får en flaske på 120 ml og drikker ik det hele op. Nogle gange sover han en time men det kommer an på om han er ude og gå tur med mig eller ej da han sover bedst i frisk luft.
18.30-19 - grøntsagsmos med kylling kød eller fisk. Han har på det sidst været mest glad for kylling. Så det fik han i nogle dage i træk. Jeg koger hans kylling i lidt timian og hans hakket kød steger jeg med lidt oliven olie og oregano (må jeg det) og hans fusk damper jeg med hans kogte grøntsager. Får flaske mellem 120 og 150 ml.
20-21 - sover til 02 vågner og får en flaske på 150 ml og sover igen til 05.
Det er min daglige rutine. Jeg dog ikke tilført det extra måltid endnu da han har haft feber i 2 dage og han har mistet lidt sin appetit. Kunne det skyldes hans tænder der måske er på vej? Hvad skal jeg gøre med hans mælkeindtag?
En anden udfordring som jeg går igennem er at han hader at ligge på maven. Jeg gør det med han flere gange om dagen men skriger efter 2 min. Hvad skal jeg gøre ved det?
Hvor meget burde han veje i hans alder nu?
Jeg har prøvet at finde flerkornsgryn men DET er meget svært at finde. Jeg har købt 5-korns gryn. Kan jeg bruge den?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.