Brev:
Overgang fra slyngvugge til tremmeseng
Kære Helen,
Du har for ikke så længe siden hjulpet med at sætte nogle tanker på plads og gav os nogle gode råd. Nu kunne vi så godt bruge et til :)
William er 4 måneder (18 uger) og er siden han var helt lille blevet puttet i slyngvugge til aften. Vi startede med det fordi, at græd rigtig meget de første 2-3 måneder, og slyngvugge kunne give ham lidt ro. Siden hen har vi bare fortsat brugt slyngvuggen, fordi det har fungeret.
Dog føler vi nu, som du også svarede os sidste, at han er begyndt at blive mere urolig, og gerne vil vende sig osv., hvilket slyngvuggen ikke rigtig giver mulighed for. Desuden skal vi holde slyngvuggen igang konstant for at han sover, holder vi op, så vågner han. Han er en stor dreng på 9 kg., og fylder derfor også godt i slyngvuggen. Oveni det er slyngvuggen i stuen, ...
... og han er nu begyndt at reagerer/vågne noget nemmere ved pludselig lyde end han gjorde før.
Som det ser ud nu, putter vi ham i slyngvuggen omkring 19.30, hvor jeg så synger et par sange for ham. Vi holder så vuggen igang indtil kl. 22, hvor han bliver tilbudt en flaske og derefter bliver han puttet i sin seng, og lægger sig til at sove.
Vi har forsøgt et lægge ham i tremmesengene, og synge et par sange for ham og nusse ham lidt, men han protesterede vildt, og vi valgte at lægge ham i slyngvuggen igen.
Har du et par gode råd til, hvordan vi letter overgangen fra slyngvuggen til tremmesengen?
Vi ser frem til at høre fra, og håber på at vi kan få knægten ud af slyngvuggen inden hans ben begynder at hænger ud over kanten af den eller at den når helt ned til jorden :)
Venlig hilsen
Jannie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Trøske
Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.
Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.