Annonce

Annonce

Brev:

Søvn søvn søvn - 7 mdr.


26. februar 2016

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Søvn søvn søvn - 7 mdr.

Kære Helen

Så er det atter vores tur til at bede om din hjælp.

Lillebror på lige præcis 7 måneder sover utroligt dårligt om natten. Han vågner ca. hveranden/tredje time hele natten igennem og jeg kan kun få ham til at sove videre ved at lægge ham til brystet. Det er blevet betydeligt forværret de sidste 2 uger, hvor jeg har været alene med ham og hans bror og jeg, for at undgå for meget skrigeri der vækkede storebror, har lagt ham til brystet med det samme. Dvs 6-8 gange hver nat!

Nu er faren hjemme igen og vi har forsøgt nogle nætter med, at han går ind til Benjamin og trøster, giver sut og vugger og så går jeg ind og ammer max 2 gange pr. Nat. Det er gået lidt bedre, men der er stadig de mange opvågninger og det kan godt tage 15-20 min. at få ham til at sove videre. Så vi har brug for dit råd i fht. at få det her vendt.

Er det mon bedst helt at stoppe med at amme? Laver vi nye dårlige vaner ved at vugge, trøste, synge ham i søvn om natten? Jeg har fået hans ører tjekket, da jeg ikke ved hvad de mange opvågninger forårsages af, men der var ikke noget.

Du får lige lidt fakta om Benjamin.
Fødselsvægt: 3800 længde: 54 cm
Vægt nu: 9,8 kg længde: 72 cm
Så han er jo en dejlig rund dreng. Om dagen er han glad og tilpas. Han har travlt, er allerede begyndt kravle og rejser sig op ved ting. Han er svær at få ro på og vil hele tiden være igang. Han har fået to tænder og jeg fornemmer at der muligvis er flere på vej i undermunden.

Rytmen og madindtag ser ca. sådan ud:

Kl. 05: ammes og sover videre
06: vågner og er frisk. Spiser ca 1 dl fuldkornsgrød og mælk af kop
08: puttes i barnevogn og sover 45 min. Eller 90 min. (Hans søvn er meget delt op i søvnfaserne på 45 min)
Ca. 9.30: formiddagsgrød (ca 1 dl) , mælk af kop, agurkestave/blød frugt.
Ammes, men vil som oftest ikke have noget.
11.30: middagslur 45 min eller 90 min. Og en sjælden gang lidt længere.
Ca. 13: grøntsagsmos med kød. ( spiser ikke meget og bliver ofte tilbudt grød istedet, som han spiser). Vand eller mælk af kop. Agurkestave.
Ca. 15.30: eftermiddagslur ...


Annonce

... 45 min.
Ammes. Forskelligt om han vil have noget.
17.30: aftengrød/mos/familiens mad, ca 1 dl. Sidder med forskelligt i hånden mens vi spiser.
19: Er startet op med lidt grød.
Ca. 19.30: ammes og puttes til nat. Han er begyndt at falde i søvn efter 1-2 gange trøst og sut.

Efter aftale med egen sundhedsplejerske er jeg begyndt at give ham MME til hvert måltid, da han ikke rigtig gider ammes om dagen mere. Og vi tænkte, at han derfor søgte sit mælkebehov om natten. Det har dog ikke hjulpet noget.

Jeg vil gerne fortsætte med at amme, men hvis det kan have en positiv effekt på søvnen, både dag og nat at lade være, så er det selvfølgelig slut med det.

Han vil gerne have sut når han trøstes, men om natten kan jeg ikke nøjes med at give ham sutten. Han græder indtil jeg tager ham op. Når det er mig, græder han indtil jeg lægger ham til brystet. Her falder han nogen gange i søvn efter to sug og andre gange spiser han i et kvarter. Når faren tager ham op, kan han som skrevet få ham vugget, tysset og sunget videre i søvnen, men det tager 15-20 min hver gang.

Benjamin sover i sin egen seng på eget værelse. Han har også en vugge ved siden af vores seng, men her fungerer det ikke bedre.

Når han puttes i barnevognen, er jeg nødt til at trille med ham i 5-10 min for at han falder til ro, ofte falder han ikke i søvn mens jeg triller, men bagefter. Målet er naturligvis at være i stand til at ligge ham ud uden at køre med vognen, men han sætter i skrig med det samme. Med storebror tog vi nogle hårde dage med det, hvor vi gentagende gange gav ham sutten, til han selv bare lagde sig til at sove. Men Benjamin har sutten i munden når han græder, og det nytter ikke bare at vugge med barnevognen. Så hvis du har erfaringer med det, vil jeg da også gerne have et godt råd her.

Vi glæder os meget til at høre fra dig og få dit bud på en dagsrytme, madindtag og ikke mindst plan for hvordan vi får den uhensigtsmæssige rutine vendt. Vi brugte også din hjælp ved vores første søn med stor succes, så tak for det.

Med venlig hilsen
Benjamins trætte forældre

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.

Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...

Læs mere i Babylex

Spinat

Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.

Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce