Brev:
Hvordan lærer børn bedst flere sprog
Hej Helen
Vore søn på 18 måneder er fuld i gang med at udvikle sit danske sprog, og har - efter egen mening - et rigtig flot ordforråd allerede.
Min mand har rødder tilbage i Pakistan, og vi har et inderligt ønske om at han også skal lære sit fars sprog, urdu. Men vi har hørt og læst mange meninger og undersøgelser om hvorledes man bør lære barnet flere sprog. Flere modsiger hinanden så vi er ved at blive godt og grundigt fortvivlet.
Jeg husker at min leder i børnehaven jeg arbejdede i fortalte, at børn kan lære at forstå op til 8 sprog hvis man blot sørger for, at hver voksen kun taler ét sprog med barnet. Muligvis kommer barnet ikke til at kunne tale alle disse sprog, og barnet vil måske være langsommere til at begynde at tale.
Vi har et stort ønske om at vores søn vil lære at tale og forstå både dansk og urdu. Desuden er vi pt bosiddende i Iran, hvorfor ønsket også er at ...
... han lærer persisk. Er det muligt blot at overlade det til børnehaven og senere skolen hernede?
Desuden ønsker vi også at han bliver skarp i engelsk og arabisk. Jeg ved ikke og vi har for urealistiske ambitioner, men håbet er at du kan guide os til at opnå et godt resultat med så mange af vores ønsker opfyldt som muligt. Råde os til hvad der er realistisk og hvilke metoder vi skal tage i brug.
Vi er heldige at komme sammen med mange børn og voksne fra engelsktalende lande, derfor ser jeg en mulighed her for at lære ham engelsk. Spørgsmålet er bare om det bliver for ukonkret når sproget blot bliver brugt gennem leg med andre børn, og ikke specifikke 'hva' det'-øvelser.
Desuden kender vi flere der er oprindelige arabere men her overvejer jeg primært at gør brug at tegnefilm på arabisk.
Jeg glæder mig til at høre dit bud på en fornuftig tilgang til flere sprog
På forhånd mange tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.