Svar: Opsøge skoldkopper
Kære Kristine
Tak for dit brev :)
Som udgangspunkt skal man ikke opsøge forskellige børnesygdomme og lade sit barn smitte - i stedet for f.eks. at lade barnet vaccinere. Men med skoldkopper kan det være lidt noget andet.
Skoldkopper er ikke en del af børnevaccinationsprogrammet, og de fleste børn vil på et tidspunkt få skoldkopper, det er meget svært at undgå. Det generelle råd vil derfor være, at man ikke behøver opsøge skoldkopper, hvis børnene går i institution og er sammen med andre børn, så kommer skoldkopperne af sig selv.
Når det så er sagt, så har du naturligvis ret i, at når du har barselsorlov de næste måneder frem, så er der noget praktisk i, at jeres børn får skoldkopper nu. Jeg tænker derfor, at hvis I f.eks. har skoldkopper i familien, og I er inviteret til fødselsdag, så er det fint, at I tager med, og at barnet med skoldkopper også får lov til at ...
... komme:) Men - Jeg synes ikke, du skal efterlyse skoldkopper og køre land og rige rundt, for at lade dine børn smitte, de sender også nogle specielle signaler til dine børn...:)
En anden overvejelse kunne gå på, at I vælger at vaccinere jeres børn mod skoldkopper - man kan godt vaccinere, selvom det ikke er en del af børnevaccinationsprogrammet...
Det er ikke farligere for et større barn at få skoldkopper end for et yngre barn. Men det kan være farligt eller give flere komplikationer, hvis man først får skoldkopper, når man er voksen. Spædbørn bør heller ikke blive smittet med skoldkopper, men når man er 1 år gammel, så går det ofte uden større problemer.
Jeg synes faktisk, at du bør kontakte jeres læge og tale med lægen om fordele og ulemper ved at få sygdommen og få vaccinationen.
Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)
Rigtig meget held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Bøvse
Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.
Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.
Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.
Spædbørn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.