Svar: Opsøge skoldkopper
Kære Kristine
Tak for dit brev :)
Som udgangspunkt skal man ikke opsøge forskellige børnesygdomme og lade sit barn smitte - i stedet for f.eks. at lade barnet vaccinere. Men med skoldkopper kan det være lidt noget andet.
Skoldkopper er ikke en del af børnevaccinationsprogrammet, og de fleste børn vil på et tidspunkt få skoldkopper, det er meget svært at undgå. Det generelle råd vil derfor være, at man ikke behøver opsøge skoldkopper, hvis børnene går i institution og er sammen med andre børn, så kommer skoldkopperne af sig selv.
Når det så er sagt, så har du naturligvis ret i, at når du har barselsorlov de næste måneder frem, så er der noget praktisk i, at jeres børn får skoldkopper nu. Jeg tænker derfor, at hvis I f.eks. har skoldkopper i familien, og I er inviteret til fødselsdag, så er det fint, at I tager med, og at barnet med skoldkopper også får lov til at ...
... komme:) Men - Jeg synes ikke, du skal efterlyse skoldkopper og køre land og rige rundt, for at lade dine børn smitte, de sender også nogle specielle signaler til dine børn...:)
En anden overvejelse kunne gå på, at I vælger at vaccinere jeres børn mod skoldkopper - man kan godt vaccinere, selvom det ikke er en del af børnevaccinationsprogrammet...
Det er ikke farligere for et større barn at få skoldkopper end for et yngre barn. Men det kan være farligt eller give flere komplikationer, hvis man først får skoldkopper, når man er voksen. Spædbørn bør heller ikke blive smittet med skoldkopper, men når man er 1 år gammel, så går det ofte uden større problemer.
Jeg synes faktisk, at du bør kontakte jeres læge og tale med lægen om fordele og ulemper ved at få sygdommen og få vaccinationen.
Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)
Rigtig meget held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.
Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.
Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...
Viden om børn:
Ymer og ylette
Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...
Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.