Brev:
Mange opvågninger og mareridt
Kære Helen
Vi har en dejlig dreng på 4,5 måned (født ved kejsersnit), der har nogle voldsomme mareridtsagtige opvågninger, først på aftenen, når han puttes til natten. Det har stået på de sidste par måneder, og vi har forsøgt forskellige ritualer, og havde accepteret at sådan var det nu engang, og han nok skulle vokse fra det. Men de sidste uger er det blevet værre og længerevarende. Lurerne i dagstimerne følger han helt bogen (din ;-) Og jeg har ingen problemer med at lægge ham.
Dagsrutinen ser nogenlunde sådan ud.
Vågner mellem 5.30-6-00: skiftes, flaske, puttes igen ved en 7tiden.
Vågner mellem 8-8.30: ammes, skiftes, leger og hygger, flaske, puttes ved en 10tiden ude.
Vågner mellem 12-12.30: ammes, skiftes, leger, får lidt smagsprøver på grød, flaske, puttes ved en 14tiden til gåtur.
Vågner mellem 16-16.30: ammes, skiftes, "hjælper" med at lave aftensmad, ammes kl. ...
... 18.
Powernap 18-19, skiftes, flaske kl. 20, hvor han selv er begyndt at falde i søvn, og vi lige når at sige godnat til lys, bamse og musikuro.
Her starter hans urolige periode. Han kan vågner alt fra 10-30min med voldsom mareridtsagtig gråd. Vi forsøger at trøste ham i sengen, men det virker sjældent. Jeg ammer ham ved en 21tiden (hvis han vil), og flaske eller amning igen ved en 24tiden, og flaske kl 03.
Fra ca. 20-01 vågner han med 10-15 mellemrum, hvor han er svær at trøste. Han er meget urolig der, og ligger og "cykler" og drejer hovedet fra side til side. Vi har forsøgt at putte ham senere, men så udsættes perioden bare, og vi står og vugger til langt ud på natten.
Vi vil meget gerne have råd til, hvordan vi hjælper den lille mand mest skånsomt igennem de tidlige aften-nattetimer - måske et nyt putteritual, så vi "starter forfra" og han forbinder søvnen med noget positivt.
På forhånd tak!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Graviditet
Det første tegn på, at du er gravid, er normalt udebleven menstruation, eller at du bløder meget lidt. Derudover kan du få kvalme - især om morgenen. Dine bryster kan vokse og blive ømme. Du kan også opleve at være ekstra træt.
Har du mistanke om, at du er gravid, så er det en god idé at tage en graviditetstest. Du bør også altid kontakte din læge, for at aftale tid til en graviditetskonsultation.
Graviditeten varer normalt 40 uger, og lægen vil beregne din...
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.