Annonce

Annonce

Brev:

Stor motorisk udvikling og putningsbesvær til natten


30. december 2015

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Stor motorisk udvikling og putningsbesvær til natten

Hej Helen

Tak for dit seneste svar. Nu fungerer putningen til dagslurene igen uden problemer. Han lægger ned fra start i barnevognen og falder relativt hurtigt i søvn, når han trilles.

Han sover stadig lange lure, men vi er begyndt at vække ham om formiddagen (efter 1,5-2 timer) for at sikre en god middagslur. Han sover stadig ofte mellem 3,5-4 timer samlet om dagen - måske fordi han ikke sover så længe om natten (se nedenfor)!? Det sker lidt (for) tit, at vi må vække både fra formiddags og eftermiddagslur. Vi vækker ham fra eftermiddagsluren, når den strækker sig for langt ud på eftermiddagen. Vi vækker mellem 16.15-16.30.

Vores dreng begyndte at kravle for 3 uger siden og er indenfor den seneste uge begyndt at rejse sig op selv mere og mere. Der sker meget med ham, og det kan man godt mærke. Om dagen er det bare super dejligt - man kan se, at han trives så godt med at kunne komme rundt og bruge sig selv mere. Ift. putning giver det dog nogle udfordringer. Jeg kan nu ikke længere ligge ned og amme og putte ham, der hvor han skal sove. Han skal jo nu sove i en sænket tremmeseng (som ikke kan stå med den ene side taget af i spænd op til min seng). Vi oplever nu igen problemer med at få ham lagt fra uden at han vågner så meget op, at han ikke er til at få helt ind i søvnen med vuggen, kærtegn og andet nede i sengen. Det er svært at lirke ham fra brystet, før ham selv slipper og er (for) langt inde i søvnen - det gør ham ofte frustreret og (for) vågen.

Når det ikke lykkes at putte kl. 20.30-21, bliver han forvirret og frisk af at have været kortvarigt i søvnen. Det er derfor først muligt at putte igen 1-2 timer efter - og så bliver klokken alt for mange. Han vågner stadig oftest ved 6-7 tiden.

Han vågner desuden stadig om natten og søger brystet - nu omkring 2 gange. Han havde en periode for nogle uger siden (midt dec), hvor han fra ...


Annonce

... at være blevet ammet 1-2 gange om natten pludselig vågnede meget ofte og søgte brystet (hver 2. time). Vi prøvede derfor at lade min mand tage over, indtil han havde sovet 6-7 timer (dvs. ved 3-4 tiden om natten). Det hjalp noget, men han vågner som sagt stadig oftest 2 gange.

Vi stoppede med det, da vi skulle på juleferie med væsentligt andre omgivelser - samt fordi vi blev i tvivl om, hvorvidt vi valgte den rigtige vej. Min mand kunne oftest få ham til at falde til ro og sove igen ved at tage ham i armene og trøste og vugge ham. Hvis han lod ham ligge i sengen, græd han vedvarende og tiltagende.

Han er (næsten) helt stagneret vægtmæssigt, og vi giver nu MME i grød og øllebrød. Vi har også forsøgt med MME af kop - men det tager han ikke rigtigt imod - han vil hellere have vand. Han får desuden igen olie i maden. Han får et lille måltid inden middagslur, hvis frokosten ligger tidligt. Og ellers 4 måltider om dagen (morgenmad, frokost, eftermiddagssnack samt aftensmad). Da vi trappede ned i nat/tidlig morgen-amning, fik han også sen godnatgrød (havregrød). Han ammes sen eftermiddag (selvom det nok mest tager mælken fra amningen til natten, da jeg ikke har så meget mælk), til natten samt 2 gange om natten.

Nu til mine spørgsmål;

- Sover vores dreng for meget om dagen og for lidt om natten ift. alderen? Og hvad kan vi i så fald gøre for at ændre det?

- Hvordan kan vi arbejde mod en mere effektiv putning med udfordringerne omkring at tage ham fra brystet taget i betragtning?

- Når vi igen skal trappe ud af natamningen, skal vi så tage en 'hel kold tyrker', for at det virker helt efter hensigten? Dvs.; skal min mand tage ham hele natten? Bliver vores dreng forvirret over nogle gange at blive tilbudt brystet af mig og andre gange trøstet af min mand?

Med venlig hilsen
En mor, der savner sammenhængende søvn om natten😴

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex

Dagtilbud til børn

Vi har i Danmark kommunale dagtilbud til vores børn.

Dagtilbud omfatter:

- Vuggestuer og dagplejeordninger for ½-3 årige
børn

- Børnehaver for 2-6-årige

- Aldersintegrerede institutioner for flere aldersgrupper

- Fritidshjem

- Skolefritidsordninger (SFO) for børn i skolealderen.

Aldersopdelingen kan variere lidt fra kommune til kommune.

Hvis I ønsker at få jeres barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annonce