Brev:
Dagsrytme - 4 mdr. pige
Hej Helen
Jeg har taget dine råd til mig fra sidste tilbagemeldning og ved faktisk ikke om jeg har et problem, men skriver lige alligevel for et råd :)
Ida vågner stort set altid kl. 5.30, men virker ikke sulten, så hjælper hende til at sove til kl. 6.30, hvor hun får mad og så står vi op, så syntes vi er tidligt oppe når mor har orlov. Når vi så er stået op, bliver hun hurtigt pylret, hvorfor jeg igen giver mad og putter hende kl 8.30/9.00 og så sover hun lige 3-4 timer i barnevognen.
Så er hun vågen i ca 3 timer og her bliver hun ammet når hun vågner fra den lange morgenlur og igen inden næste lur som ca varer 2-3 timer i barnevogn.
De går altså en del tid på amning i hendes vågentid og resten af tiden bliver hun godt aktiveret med leg og er glad.
Herefter er hun ...
... igen vågen ca 3 timer og vi kan ret nemt putte hende for natten ved 21 tiden. Hun sover til kl. 01/02 hvor hun får 180 ml erstatning som den eneste flaske i døgnet og sover så til 5.30, hvor jeg ofte har kunne hjælpe hende til at sove til kl. 6.30.
Vi har forsøgt at vække hende efter 3 timer om formiddagen, men så bliver hun blot hurtigt træt igen.
Er vores rytme ok eller kan vi gøre noget anderledes for at hun sover bare lidt længere om morgenen. Vi er ret glade for vi snildt kan putte hende om aftenen og frygter en sen lur vil ødelægge det, og vi ville nok skulle vække hende da hun ellers tror det godnat.
Og et sidste spg. I 2016 begynder vi til svømning, sang mv., som ofte ligger i tidsrummet 9-12 hvor hun sover. Hvordan kan jeg mon få det at fungere?
Venlig hilsen
Idas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Køkkenhygiejne
Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.
- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.
- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.