Annonce

Annonce

Svar: Aktiviteter - 6 mdr.


22. december 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære mor til lille A

Tak for dit brev :)

Det er en rigtig god rettesnor - at I forsøger at mærke efter, hvordan jeres datter reagerer, når I er nogen steder, og når I kommer hjem. Bliver hun ked af det, grædende, har svært ved at sove osv. så er det for meget for hende - men virker hun til at have masser af overskud, lege, pludre osv. så ligger turene i byen og familiebesøg osv. på et passende niveau:)

Nogle børn reagerer med det samme, når de er ude. Hun kan f.eks. græde, hvis bedsteforældre eller andre kikker på hende, eller henvender sig direkte til hende. Hun kan vægre sig mod, at bedsteforældre eller andre tager hende op, vil trøste hende osv. og falder til ro, når hun så kommer over til jer. Andre børn reagerer forsinket - hun klarer besøgene i stiv arm, men når I kommer hjem eller når gæsterne er gået, så virker hun overtræt, grædende, har tydeligt svært ved at finde ro og koble fra. Det kan være svært for familien at forstå, at man i den situation melder ud, at man skærer ned på aktiviteter, besøg osv. For de mærker jo ikke reaktionen, men det er vigtigt, at I lytter til de signaler, jeres datter sender.

Der er ikke nogen faste regler for, hvor meget man kan "fare i byen" med et barn på 6 måneder. Børn er forskellige, og det er derfor også forskelligt, hvor meget de kan klare. Men når I lytter til hende, og ser hende, forstår de signaler hun sender, så kan det ikke gå helt galt :)

Måske har I været meget i byen på grund af julen. I denne højtid, er der ofte mange besøg rundt ...


Annonce

... omkring, og mange mennesker mødes. Der er meget uro og rigtig mange stimuli - og dette ofte flere dage i træk. Rigtig mange børn vil reagere på dette. Derfor vil det være godt, hvis I nu forsøger at give hende lidt rolige dage derhjemme, hvor I ikke skal noget andet end at være sammen, finde roen og finde ind i rutinerne igen.

Generelt er det godt, hvis man kan holde fast i barnets rutiner og dagsrytme. Det vil sige faste spisetider, sovetider osv. Jo mere ens hverdagen er, jo mere rytme I kan holde, jo mere overskud vil jeres datter ofte have netop til gæster og besøg hos familien.

Det betyder også, at det kan have noget at sige, hvornår aktiviteterne ligger. De fleste børn klarer f.eks. rigtig fint at få afbrudt deres formiddagslur, fordi man skal til babysvømning en gang om ugen, men hvis luren afbrydes hver dag, fordi man skal til babyrytmik, salmesang, babybio, stimulastik osv. så bliver det sandsynligvis for meget. Det har altså noget at sige, om man kan trille af sted til f.eks. mødregruppe, hvor barnet får lov til at sove i sin barnevogn og vågne af sig selv, eller om man deltager i aktiviteter, hvor barnet får afbrudt sin rytme og ikke får lov til at sove, som det viser behov for.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Nogle familier kan tydeligt mærke, at aktiviteter en dag er rigtig fint og går uden problemer, men aktiviteter to eller tre dage i træk bliver for meget. Her må I derfor prøve at finde balancen mellem for lidt og for meget...

Håber I kan bruge dette lidt videre:)

Rigtig glædelig jul og rigtig godt nytår!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex

Frugtmos og børn

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce