Brev:
Søvnløs tvillingebror (og forældre)
Kære Helen.
Ja, så kommer spørgsmålet vedr tvillingebror. Han er selvfølgelig også født i uge 34, og havde en lidt mere traumatisk fødsel, med navlesnoren om halsen. Han lå i cpap første tid, og har stadig problemer med lungerne i form af astmatiker bronkitis, uden at det nødvendigvis har noget med problemerne efter fødselen at gøre.
Han har siden han var to uger gammel, sovet urolig. På neonatal snakkede de om kolik, og egen læge stemmer for det samme. Han fik sammen med tvillingesøster kiropraktorbehandlinger da han var 11/2 mdr og da han var 5mdr. Den typiske kolik/gråd med utrøstelig græden om aftenen, ophørte omkring 3-4 måneders alderen. Men han vågnede stadig MANGE gange om natten, og skulle enten ammes, vugges eller gåes med. Ved 7 måneder fik de kraniosakralterapi og zoneterapi, og indtil for nogen måneder siden, har de sovet i vores seng, så de begge kunne amme når de havde lyst. For en måned siden, fik han dræn i begge ører.
Status nu, er at vi putter ham i barnevognen og går en tur med ham om aftenen. Nogen gange sovet han fint i barnevognen indtil han vågner ved 21.30 tiden, hvor han kommer ind på en madras i stuen sammen med far. Jeg ammer han som regel her. Nogen nætter vågner han så hver eneste time og skal gåes med for at falde i søvn igen. Andre nætter, er det "kun" 2-3 gange han skal gåes med. Derudover bliver han ammet ved 2 tiden og nogen gange en gang mere (hvis far ikke kam få ham til at falde til ro).
Han sover meget urolig, og flytter sig tit/kravlet rundt i sengen. Derfor har vi ikke kunnet putte ham i en seng, for han vågner så snart han knalder hovedet i tremmerne. Og det et også derfor ham i far ligget på gulvet på en madras, så han ikke ...
... skal falde ned af sengen. I et stykke tid, tumler han sovende rundt, og falder til ro ved at blive nusset på ryggen eller komme indtil far. Men til sidst hjælper det ikke længere, og han kravler på på fars mave og græder, indtil far rejser sig op og går med ham.
Om dagen sover han ok i barnevognen, men det er meget varierende hvor længe han sover. Han begyndte at kravle ved 6 måneder og står og går mens han holder fast i noget. I øvrigt er han en glad dreng, som gerne vil være aktiv når han er vågen.
Vi er så frustrede, min mand og jeg, og vi aner ikke hvad vi skal gøre for at vi alle skal få en bedre søvn. Vi har faste rutiner omkring sengetid. Prøvet bad og massage over længere perioder, og er opmærksomme på at det er så meget ro on aftenen, som vi nu kan klare med tre børn + forældre der skal have mad, gøres putteklare og kommes i seng. Tvillingerne nyder at være sammen, og vil egentlig gerne putte sammen, men pigen bliver så forstyrret og ked af drengens kravlet rundt. Vi er kede af at vi ikke kan sove sammen, og at vi ikke kan putte børnene og have en lille smule ro til vores ældste dreng og hinanden.
Vi er parate til at bruge tid på putningen, men som det er nu, bruger vi hele aftenen på tvillingerne, fra vi har spist aftensmad og indtil vi selv skal i seng. Derefter følger en urolig nat, og en morgen som starter allerede kl 5.
Vi kunne godt tænke os at købe en tremmeseng mere, og at tvillingerne kunne sove i hver sin seng (må gerne komme over til os om natten), men jeg ved ikke hvor realistisk det er at tænke han nogen sinde kommer til at sove i en seng.
Håber du igen kan hjælpe med nogen indput, så vi måske kan skrue ned for motionsniveau om natten:-)
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Udstyr til nyfødt - tjekliste
Når du er gravid og første gang besøger en babyudstyrsforretning, så kan du blive helt svimmel over alt det udstyr du kan købe. Tænk fremad når du skal vælge - meget babyudstyr er dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting med fordel købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.
En tjekliste over babyudstyr, som kan være godt have have klar før fødslen:
- Autostol - nødvendigt, hvis I skal fragte baby i bil fra sygehuset og...
Rygning
Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.
Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.