Annonce

Annonce

Brev:

Udtrapning af amning og væskebehov II


13. november 2015

Kategori:
Alder:
8 mdr.

 Udtrapning af amning og væskebehov II

Hej Helen

Tak for dit svar. Jeg har lige brug for at stille er par spørgsmål, inden jeg finder en revideret madplan.

Behovet for ændringer er blevet mere påtrængende, da den ustabile periode ikke helt vil slippe. Vi har nu tiltagende nætter, hvor bettemanden vågner 2 gange og søger brystet om natten (mellem 21-06)) - her plejer han kun at blive ammet 1 gang (sådan omkring 2 tiden). Og så har dagslurene også gået fra stabilt at ligge på hhv. 2 & 2 samt 1 & 3 timer til nu at svinge meget og nogle dage kun nå op på et par timer samlet - og det har været sværere at få puttet i barnevognen. Hvor han tidligere er faldet hurtigt i søvn og kunne lægges ned fra siddende relativt hurtigt, har han nu brug for at sidde op i længere tid og kan også blive frustreret, når han bliver lagt ned.

Mine spørgsmål kommer her;

- Tænker du, at det er ok at indføre et mindre (letspiseligt) måltid inden putning til middag i stedet for en amning? - måske frugtmos og/eller gulrodsmos, som er favoritten. Det har jeg haft held med nogle gange - netop for at sikre en god længde på luren. Jeg har gjort det, når formiddagsluren har været lang (3 timer), og hans middagsmad derfor har ligget tidligt i vågentiden, som er på omkring 3 timer til middag - netop for at sikre en lur på en times tid, selvom han har brugt de fleste af dagssøvn-timerne (han sover typisk max 4 timer om dagen).

Det ville være rarest for os i familien at sætte noget andet end amning ind, fordi vores dreng ikke kan tage flaske. Det betyder noget for mig at have mulighed for at tage ud om dagen alene i længere tidsrum - og det gør også noget for min mand og dreng (og deres relation), at de får mulighed for at være selv.

Jeg har været og er til dels stadig meget primær for ham, og jeg skal starte igen på arbejde til januar, hvor min mand kommer på barsel.

- Jeg genkender i stigende grad, at appetitten til morgengrøden ikke er stor. Særlig hvis vi ikke har sovet så længe efter morgenamningen. I den forstand kunne ...


Annonce

... det måske alligevel være en ide at kvitte denne. Han bliver jo 8 mdr. om en uge. Kunne et sent grødmåltid om aftenen hjælpe til med, at han vågner mindre søgende og utilpas om morgenen, når han ikke tilbydes brystet? Og er det ok ellers at vække ham ved at tage ham armene og snakke stille til ham? Og kan man så håbe på på sigt, at han vil kunne gå tidligere i seng (det har umiddelbart ikke været tilfældet - og det har dermed forkortet nattesøvnen)

- Tror du, det vil hjælpe at lægge en amning ind om dagen - gerne om eftermiddagen - ift. at stille hans mælkebehov helt her og dermed minimere natamningen. Eller vil han i så fald bare spise lidt mindre skemad eller bare indtage mere generelt?

- Når min dreng puttes til natten er det nu lykkes os, at jeg ammer liggende. Selvom han kan have uro, er vi nået til, at han godt kan finde roen i sengen, hvor han skal sove, med min hjælp (Jeg f.eks. hhv. lægger mine hænder med let tryk på ham, nusser/ager, rokker på hoften, synger). Vi er derfor kommet helt væk fra at blive vugget i armene eller at falde i søvn/hen i armene ifm. amning.

Han får det ene bryst lige inden putning i stuen, derefter bliver han gjort klar til natten, hvorefter han får bryst liggende i sin seng (den står i spænd op til vores seng, og siden er taget af). Han falder dog altid først i søvn, når han har diet - enten helt ifm. eller lige efter. Han bliver ammet på begge bryster til natten men kun på ét bryst om natten og morgenen. Ift. natten er amningen og søvnen dermed tæt forbundet - hvad kan jeg gøre for på en god og gradvis måde at arbejde væk herfra? Hvis det kan lade sig gøre på en ordentlig måde, ville jeg gerne stoppe med at amme, eller være tæt på, når jeg skal starte på arbejde til januar.

- Jeg nævner det lidt ovenfor; hvis jeg skal have minimeret eller helt fjernet natamningen - skal jeg så bruge den metode, du beskriver i din bog (med at trække sig hurtigere og hurtigere) først og derefter øge amningen om dagen - eller omvendt.

Hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.

Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...

Læs mere i Babylex

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce