Brev:
2 måneder og vil ikke sove
Kære Helen.
I skrivende stunde er Ida på 8 uger i en vikle og jeg sidder i gyngestolen da hun ellers vågner. Jeg har forsøgt at ligge hende i liften når hun viser træthedstegn, vugge den lidt osv., men hun vil ikke sove. Ligger jeg hende når hun er i dyb søvn vågner hun straks.
I barnevognen kan hun sove så længe vi er på tur. Har forsøgt at trille, nusse for ar hjælpe hende til at sove, men intet hjælper. De få gange det er lykkedes er det mere held end forstand og min tålmodighed er opbrugt og jeg bliver ked af det.
Du skriver jeg kan amme i svøb, men hun falder sjældent i søvn ved brystet i dagstimerne og troede egentlig også der skulle leges når hun har fået mad? Hun sover rigtig meget og når hun er vågen, maks 30 min, er hun glad og smilende, men pludselig blir hun hidsig og jeg forsøger at putte hende igen. Nogen gange falder hun hurtigt til ro, andre gange er hun hidsig. ...
... Har svært ved at hun ligger og græder og frygter samtidig en overtæt baby.
Hun er ikke glad for at blive løftet af os, som om hun ved det er lig søvn selvom det jo ikke altid er tilfældet.
Om natten har min kæreste hende i stuen 3-4 timer så jeg kan få søvn. Hun sover i sengen og jeg skal ofte lige vugge hende til ro når hun vågner, siger tys tys 100 gange i løbet af natten. Der kan gå alt fra 4-7 timer imellem måltiderne, men hun kan sagtens sove uden bryst om natten.
Det er hårdt for vores forhold at hun "hænger" på os og at mor og far ikke sover i samme seng. Er så ked af det da jeg savner min kæreste helt vildt, kan ikke holde tårerne tilbage når jeg tænker på det :(
Har et håb om at hun vokser fra det, da jeg ikke har overskuddet til at ligge hende fra mig hvorefter hun så vågner og det hele starter forfra!
Gode råd modtages :)
Venlig hilsen
En fortvivlet mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Fladt baghoved
Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.