Svar: Urolig putning - 8 mdr.
Kære du
Tak for dit brev :)
Der sker udviklingsmæssigt rigtig meget med jeres datter og hun er rigtig godt i gang både motorisk og mentalt. Hun er i separationsfasen og det varer ofte et par måneder. Hos jer er den tilmed startet tidligt, fordi hun motorisk er en stærk pige, så jeg kan godt forstå, at du synes, det efterhånden trækker lidt tænder ud... Tiden må dog arbejde for jer og det lyder som om, at du umiddelbart gør det rigtige.
Ting du kan forsøge:
- Prøv at lægge hendes bad om aftenen. Hvis badet ligger ca. 1 time før hun skal puttes, så vil det nogle gange hjælpe til at hun bedre kan finde ro i kroppen. Brug tid efter badet på at frottere hende godt i håndklædet, massere hende lidt, evt. smøre hende med lidt creme eller lignende - det kan også være med til at give lidt ro i kroppen og få hende til at slappe lidt af...
- Tilbyd hende en godnatgrød, som en fast del af hendes putteritual. Grøden skal ligge adskilt fra aftensmaden og dermed gerne efter badet. Grøden giver en god mæthed og dermed også ro i kroppen og kan gøre det lettere for hende at falde i ...
... søvn - lidt fornemmelsen af "behov for at ligge og slå mave". Det vil sige, at en aftenrytme kan se således ud:
Aften 18: Aftenmad, udgangspunktet er jeres mad, kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris, pasta. Vand af kop.
Kommer i bad, frotteres godt, masseres osv. Gøres klar til natten.
Tilbydes en godnatgrød måske kl 19.30, sammen med vand eller lidt mme af en kop. Får herefter børstet tænder og bliver så puttet med flaske.
- Prøv at give hende flasken i sengen. Du kan elevere hendes hovedgærde, så hun ikke ligger helt fladt.... Det at tilbyde flasken i sengen kan gøre, at hun får lov til at falde til ro der, hvor du ønsker hun skal sove - og ikke som nu starter i din favn og bliver ekstra vågen og urolig, når du så flytter hende. Du kan altså forsøge om det kan hjælpe hende, hvis du kan undgå det skift, som er fra favn til seng. Du skal naturligvis være hos hende, holde hænderne på hende og hjælpe hende til fysisk ro stadig væk, så hun mærker dig, mærker din nærhed.
Håber du kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke med hende :)
Fortsat god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!