Annonce

Annonce

Brev:

Aftenputning - 14 uger


24. september 2015

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Aftenputning - 14 uger

Kære Helen

Jeg har en skøn datter på 14 uger, som trives og udvikler sig som hun skal. Hun har siden fødslen sovet ved siden af mig, så hun kunne ammes når sulten meldte sig uden at hverken hun eller jeg behøvede at blive rigtigt vågne. Det har fungeret godt, og hun sover på den måde gerne 10-11 timer hver nat.

Lurene om dagen har det været lidt svære med, men hun sover nu mindst 2 lure i barnevogn, og selvom hun vågner efter ca. 45 min. kan jeg for det meste få hende til at falde i søvn igen og hun sover dermed gerne 1,5-2,5 time om formiddagen og 1-1,5 timer til middag. Desværre er det sådan, at jo længere dagen skrider frem, jo svære er det for hende at sove, så eftermiddagsluren er sjældent længere end 30 min. hvilket også gør at hun er meget træt hen under aften og bliver derfor puttet ca kl 19:00-20:00.

Hun er nu nået en alder, hvor vi ønsker at indføre et putteritual om aftenen, der indebærer at hun 1) bliver lagt til at sove i sin egen seng, og 2) får flaske så jeg ikke er den eneste der kan putte (jeg ...


Annonce

... har ellers ammet fuldt). Ritualet er at hun pusles, svøbes i dyne, får flaske og bliver lagt i vuggen med sutten og sovebamsen. Efter få minutter falder hun i søvn - så langt så godt. Men efter ca 30 min. vågner hun grædende og er meget utrøstelig.

Vi har prøvet at give hende sutten, stryge hende over håret, lægge en hånd på brystet, tage hende op og vugge hende, nynne for hende, tale til hende - intet virker. Det eneste der kan berolige hende og få hende til at falde i søvn igen er hvis jeg lægger mig sammen med hende og ammer til hun falder i søvn (oftest skal jeg dog også her ind til hende 2-3 gange inden hun er helt væk - sådan har det egentlig altid været). Men nu er vi jo lige vidt, og hun ender med at sove endnu en nat ved siden af mig i dobbeltsengen.

Mit spørgsmål til dig er nu: hvorfor vågner hun så febrilsk når hun ligger i sin vugge? Kan vi gøre noget for at hun ikke vågner op? Eller har du forslag til hvordan vi kan få hende beroliget igen uden at jeg behøver at amme hende i sænk?

Mange hilsner
Myntes mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Gråd i barnevogn - 2 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig dagssøvn 2mdr

Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....

Læs hele brevet og Helens svar


22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Natfest

Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.

Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten

Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce