Brev:
Min datter vil ikke spise
Kære Helen.
Min datter er snart 11 måneder og hun vil simpelthen ikke spise noget.
Hver gang hun skal spise er det et mareridt der ender med hun græder og bliver irriteret.
Til morgenmad får hun havregrød, øllebrød, boghvedegrød eller lignende. Hun tager så et par skefulde og så ryger resten ellers på gulvet i irritation. Hun får rigeligt med vand til.
Til frokost vil hun kun have rugbrød helst med smørbartpålæg. Hun spiser nogen gange en hel rugbrød uden skorper men for det meste ender det på gulvet efter ca. En halv rugbrød. Hun drikker fint med vand dagen igennem og vil gerne ammes.
Hendes mellemmåltider som hjemmelavet frugtgrød, kogte gulerødder, agurk, diverse frugt og lidt ost vil hun for det meste gerne have lidt af.
Til aftensmaden er det helt galt. Hun vil simpelthen ikke have kartofler længere hverken mos eller i stykker. Hun plejer at ...
... elske kartofler men hun smider det på gulvet og kaster rundt med det og bliver irriteret eller ked af det. Hun vil heller ikke have det med sovs på eller noget som helst. Hun får højst lidt grøntsager til aftensmad og det er det. Kød og fisk er også helt galt, det spytter hun ud med det samme. Hvis vi får pasta så spiser hun måske 5 skruer.
Hun virker bare ikke mæt og bliver ved med at sige "mam mam mam" selvom hun ikke vil have maden.
Vi prøver både hvor vi mader hende og hvor hun spiser selv men det duer simpelthen ikke. Det resulterer selvfølgelig i, at vi har en pige som vågner meget tidligt om morgenen. Det er virkelig frusterende fordi hun får så lidt mad og stadig virker sulten selvom hun afviser maden. Det er også svært om vi skal sige "nej" når hun kaster med maden og smider den på gulvet.
Håber meget på et godt råd
Med venlig hilsen
Maries mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Frugtmos og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.
Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.
Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.