Svar: Lære at kravle
Kære Sussi
Tak for dit brev :)
Jeres datter lyder til at være rigtig godt igang motorisk og det lyder super godt, det du fortæller! Hun er jo ikke mere end 7 måneder gammel:)
Jeres datter lærer netop at kravle ved, at hun stiller sig op i kravlestilling og står og rokker frem og tilbage. Det er på denne måde, at hun begynder at få lidt fornemmelse for sin krop, finder balancen og stille og roligt vil den vægtoverføring, som hun laver med kroppen komme ud i armen, som hun så flytter og knæene følger så med. I kan ikke hjælpe hende ved at flytte på hendes arme og ben, det lærer hun af sig selv, når hun står og rokker.
I kan dog hjælpe hende ved at sætte jer bag hende, så hendes fodsåler støder mod jeres knæ. I kan holde hende på maven og hjælpe hende med at rokke frem og tilbage. Lidt på samme måde, som hun lige nu bruger væggen :) Og I kan også hjælpe hende ved at ...
... sikre, at hun har et skridsikkert underlag at kravle på. Et glat trægulv, gør det rigtig svært at kravle uden at falde, og et stengulv er heller ikke godt - og gør rigtig ondt, hvis hun så falder...
Hvis I har, eller I kender nogen, som har et væg-til-væg-tæppe, vil det helt klart være en fordel. I kan også prøve med nogle store gulvbrikker på gulvet, ligesom I kan købe knæbeskyttere (se gobabygo.dk), som gør, at hun bedre kan stå fast på sine knæ, når hun forsøger at komme af sted. Det kan hjælpe hende til at finde ud af at kravle.
Det er helt normalt, at hun i begyndelsen kommer baglæns og ikke forlæns - til stor frustration! Det er ikke sjovt for hende, når hun kommer væk fra det, hun ønsker at komme hen imod, og så bliver hun naturligvis frustreret og ked af det:)
Men øvelse gør mester og hun er rigtig godt igang! Det skal nok lykkes :)
Fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Regntøj
Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.
Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.
Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.
Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.