Brev:
Døgnrytme igen
Hej Helen
Tak for dit svar om døgnrytme når ens baby ikke helt følger normalen. Kan godt forstå at du, ud af mit spørgsmål, tolker at jeg gerne vil rykke døgnrytmen (det vil de fleste sikkert hvis baby står op før kl 6) men det vil jeg ikke.
Det er helt ok hun vågner kl. 5.30, ville da være dejligt at det først var kl. 6 hvor resten af huset skal op, men det skal nok komme med tiden. Samtidig er jeg fint tilfreds med at hun sover senest kl. 20. Pt får hun flaske kl. 19.15 og sover ca 19.45. Natflasken ligger ca kl. 01 og det er også ok, hun spiser den som regel hurtigt og er let at putte bagefter. Jeg kan ikke give hende flasken kl 23 i stedet for, for der sover jeg.... jeg er ligesom hun og hendes storebror et rigtigt A menneske....
Problemet i døgnrytmen er, at der ikke er meget mere rytme end gå i seng tidspunkt og stå op tidspunkt fordi hun sover så uregelmæssigt og ofte dårligt med korte lure. Og nej hun trives bestemt ikke med de korte lure. Den første lur på 30 min er ok, det accepterer hun, men efter de næste lure på kun 30 min så er hun sur, træt, pjevset, vil ikke lege, vil ikke ligge for sig selv eller spise osv.... jeg skrev jeg kun kæmpede for middagsluren ...
... blev længere end de 30 min, men nu er jeg også gået i gang med at kæmpe for at morgenluren bliver længere end 30 min.... det giver bare et helt andet barn.
Søvn de sidste 4 dage fordeler sig således:
Dag 1
Morgenlur: 30 min
Middagslur: 30 min
Eftermiddagslur: 30 min
Aftenlur: 30 min
DÅRLIG DAG
Dag 2:
Morgenlur: 30 min
Middagslur: 1.5 time (med hjælp)
Eftermiddagslur: 20 min
Aftenlur: 30 min
Dag 3:
Morgenlur: 60 min
Middagslur: 1.5 time (med hjælp)
Eftermiddagslur: 30 min
Bedste dag
Dag 4:
Morgenlur: 60 min
Middagslur: 30 min
Eftermiddagslur: 30 min
Hun får bad inden middagsluren og flaske.
Aftensmad spiser hun kl. 17, derefter sidder hun og får lidt af vores mad for sjovt når vi spiser 17.30. når hun kan spise så godt at hun ikke forstyrrer maden for storebror, vil hun få aftensmad kl. 17.30 med os andre.
Så mit problem i døgnrytmen er uregelmæssigheden.... og ja, refluks spiller med garanti ind på søvnen, for hun vågner ofte af et gylp og når hun gylper, så får hun ofte hikke og så er det jo svært at sove videre....
Så hvad gør jeg for at få en bedre, mere ensformig, døgnrytme.
Med venlig hilsen
Sussi
P.s. hun er blevet 7 måneder i dag
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
Viden om børn:
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.