Svar: Gylp og sove alene
Kære Sussi
Tak for dit brev:)
Så længe jeres datter nogle gange har behov for at komme op på armen, for at få vejret igen og tydeligvis bliver generet af sin gylp, så synes jeg ikke hun skal sove alene. Det er rigtig fint, at I beholder hende i soveværelset, så du kan høre hende om natten.
De fleste børn vil begynde at gylpe mindre i takt med at de får mere og mere fast mad, og det er sandsynligvis derfor, jeres børnelæge har sagt, at tiden et eller andet sted vil arbejde for jer. Hvis hun stadig gylper, når hun er 1 år, eller hvis hun gylper så meget, at hun ikke tager på, og det på den måde går ud over hendes trivsel, så vil lægen udrede hende - men det lyder som om, at hun tager fint på og er okay med sin gylpen, selvom det giver ekstra vasketøj og naturligt er meget ...
... ubehageligt for hende…
Selvom børn kan komme på eget værelse, når de er 6 måneder gamle - fordi man der skønner at de kan skifte stilling på egen hånd - så er det ikke ensbetydende med at alle børn kan og det er heller ikke ensbetydende med at alle børn skal. I må meget gerne sove i samme rum så længe dette fungerer bedst - og det lyder til at være nødvendigt hos jer:)
I skal ikke være bange for at det giver dårlige vaner, at hun sover i samme rum som jer. Som jeg læser dine breve, så falder hun jo fint i søvn og forbinder sin seng med stedet, hvor hun skal sove - og når tiden er til det, så kan hendes seng flyttes ind i et andet værelset og hendes putteritual bibeholdes. Det skal nok gå, prøv ikke at bekymre dig, men gør det, som lige nu virker bedst for jer alle:)
Fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Søvn
Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.
Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.