Svar: 8 mdr. - putning
Kære Lille F´s mor
Tak for dit brev og fine beskrivelse af jeres lille aktive pige :)
Det lyder så fint, det du fortæller - både beskrivelsen af hende - hun udvikler sig i rigtig sund og god retning og er begynde at vise mere vilje og personlighed. Det er ligesom det skal være! Men det betyder naturligvis, at hun nogle gange protesterer, når hun skal sove. Hun synes ikke tiden skal soves væk, hun vil hellere lege, hun er fuld af spilopper og synes det er sjovere at tumle rundt end at sove.
Det er rigtig fint, at du forsøger at gå til og fra. På den måde viser du hende, at det er sovetid, og at det ikke er tid til at lege. Du skal dog ikke gå fra hende, hvis hun tydeligt har brug for at du er der. Det vil sige, hvis hun græder, rejser sig, strækker armene op mod dig og signalerer "tag mig op". Det er det tydeligste signal, hun kan sende om, at hun har brug for dig, brug for at du bliver der og hjælper hende til ro.
Mange børn vil i denne alder have rigtig svært ved at finde fysisk ro. Den store motoriske udvikling, som hun lægger for dagen gør, at hun om aftenen ikke kan ligge stille. Hun har en rastløshed i ...
... kroppen, og det er derfor hun karter rundt. Nogle gange vil det være rigtig godt, at gå kortvarigt fra hende og lade hende tumle lidt rundt selv. På den måde får hun brændt lidt overskudsenergi af, og efter lidt tid, så er hun parat til at overgive sig til søvnen. Her vil hun så ofte have brug for, at du står hos hende, holder hænderne beroligende på hende, så hun kan mærke, at du er der og derved overgiver hun sig så til søvnen. Andre gange vil hun måske være faldet i søvn af sig selv, når du så kommer ind på værelset igen efter et par minutter, hvor du har været væk...
Atter andre gange vil det være bedre, at du fra starten hjælper hende til fysisk ro. Evt. putter hende på maven og så stiller dig og stryger med dine hænder op og ned af ryggen og blenumsen. Mange børn kan bedre falde til ro på denne måde og overgiver sig så til søvnen i løbet af få minutter.
Du fortæller, at du lige nu løser hendes søvnproblemer ved at stå med dine hænder på hende - det virker - og det må du altså meget gerne gøre. Det er en fin løsning med den alder hun har og ud fra den situation, som du beskriver:)
Fortsat held og lykke med hende! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
13. maj 2025 | Sovevaner | 7 år
Kære Helen Vi har to dejlige drenge, der netop er fyldt 7 år og 9 år. Jeg...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.