Annonce

Annonce

Svar: Opdaget brækrefleks


11. august 2015

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Maria

Tak for dit brev :)

Det lyder ganske rigtigt som om, at Karl er igang med at udforske og opdage sig selv, men det kunne også tænkes, at han måske har noget, som irriterer ham i munden/halsen. Det kunne være en lille krumme, et hår, eller måske har han lidt irritation i halsen, er måske lidt forkølet eller lignende - og fordi noget irriterer, så stikker han fingeren i halsen…

Uanset hvad årsagen er, så tænker jeg dog, at det vil være rigtig godt, hvis du kan prøve at aflede ham, så det ikke får for meget fokus. Jo mere han gør det, jo mere vil du naturligt reagere, og han har en alder nu, hvor det også er spændende at finde ud af, hvad det han gør, gør ved dig. Så for ikke at få øget hans interesse for sin brækrefleks ekstra, synes jeg, at du skal aflede.

Med tanke på, at han måske har noget som irriterer, vil jeg foreslå dig, at du tilbyder ham noget at drikke og måske lidt frugt, lidt bær eller lignende, som han kan sidde og sutte og gumle på. Det kan forhåbentlig gøre, at han glemmer det lidt. Det er en god idé at have en kop med vand stående ...


Annonce

... parat, så han med det samme kan få en tår at drikke. Når han gør tegn til at ville stikke hænderne i munden, så kan du sige "hov skat, er du tørstig, se her" og tilbyde ham vand og forhåbenligt på den måde komme videre uden at fingrene ryger i munden med det samme igen.

Afledning kan også være at tilbyde ham leg "kom, skal vi bygge klodser - hvor er dine klodser henne?", "skal vi læse bog, kan du finde bogen?" - så han får din nærhed, kontakt, opmærksomhed osv. men uden at han er bevidst om, at det er hans handling omkring brækrefleksen som giver ham dette, og så du får hans opmærksomhed drejet, og han måske glemmer, hvad det var han var igang med.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Jo mere du kan aflede ham, få ham fra det, så han slet ikke når dertil, hvor han får stukket fingrene så langt ind i munden, at han får aktiveret sin brækrefleks, jo bedre vil det være:)

Det lyder i øvrigt som om, at han og I stortrives på alle måder. Dejligt at han allerede snakker og bruger mange ord til at kommunikere med! Og skønt at han også motorisk er så godt igang - dejlig alder!

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce