Brev:
Urolig og krævende dreng
Hej Helen,
Har flere gange ville skrive til dig, men syntes at jeg har SÅ mange spørgsmål så er kommet fra det hver gang. Men nu prøver jeg om jeg kan få mine tanker ned på en konkret mail :-)
Jeg fik for snart 12 mdr. siden en dejlig dreng. Han er nr. 3 i rækken og har to søskende på henholdsvis 8 og 4 år. Vores søn som vi fik for 4 år siden er født med Downs Syndrome som kom som et stort chok for os (fik lavt nakkefold med 1:18.000) og det har taget lang tid for os (specielt mig) at vænne os til at det skulle være sådan.
Da jeg fødte for 11 mdr. siden havde jeg glædet mig til en barsel der skulle bestå af ren hygge med vores lille ny, men hverdagen indtraf hurtigt og barslen var langt fra det glansbillede som jeg havde forestillet mig.
Jeg fødte ved PLK grundet 2 AK og der var vejrtrækningsproblemer da han kom ud og han blev kørt på neonatal hvor vi lå en dag og så var alt fint og vi kom på barselsgangen. Men det gjorde desværre at jeg allerede der gik rundt med "ondt i maven" og var bange for at der var noget i vejen med ham. Det er en følelse som jeg egentlig først har sluppet for nylig (men stadig ikke 100%).
Vi kom hjem og fik mulighed for at lære vores søn bedre at kende. Allerede fra start var han en dreng der havde brug for MEGET opmærksomhed og tryghed. Han ville ikke sove i barnevogn, vugge, tremmeseng hvilket resulterede i at han sov i mine arme min 6 timer om dagen. Jeg syntes det var hyggeligt og så det ikke som et problem.
Jo ældre han blev kunne vi også se at det fortsatte og han ville ikke ligge på eks. legetæpper være i kravlegård etc. så han var stort set hele tiden på vores arm.
Samtidig var (og er stadig) han en meget urolig dreng, han ...
... kunne aldrig sidde i vågen tilstand og hygge på skødet. Han "ormede" rundt og virkede som om han slet ikke kunne finde ud af hvad han ville.
Min barsel gik med diverse udfordringer og en erkendelse af at han på ingen måde ligner de to andre, han er bare sin helt egen.
Han er nu startet i vuggestue og det går som forventet ikke specielt godt. Han er ked af det, sover dårligt, er meget på arm osv.
Vores udfordringer nu er stadig at han er ekstrem urolig, vil ikke sidde i højstol, vil ikke sidde på skødet, vil KUN spise selv (putter jeg noget i munden på ham spytter han det ud hvorefter han samler det op og putter det i munden)er generel ikke særlig glad for mad, sover dårligt og vågner 10 gange hver nat og står og skriger. Indtil for 1 mdr. siden vågnede han 20-30 gange hver nat men nu har han fået lagt dræn plus at vi har købt en tyngdepose som han sover i, og det har hjulpet rigtig meget.
Det skal selvfølgelig også siges at han er en glad dreng der har let til smil, men det kræver at han KONSTANT er i fokus og det er svært når vi har 2 andre børn hvoraf den ene er handicappet. Vores dreng med DS har også Morbus Hirschsprungs og det er egentlig den del der fylder mest hos os (mange bleskift, ondt i maven hver dag, hudløs numse).
Ved ikke om det bare er mig der har haft to meget lette børn og nu 3 gang virkelig får en der er krævende, eller ser du hans væremåde som ganske normal?
Min mail kan måske være forvirrende men går med så mange tanker og usikkerhed (meget af det stammer nok stadig fra da jeg fik min dreng med DS ) og vil i bund og grund bare være sikker på at vi gør det rigtige for vores lille dreng for at støtte ham så godt som muligt.
Mange hilsner
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Strømper
Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.
Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.
Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.