Annonce

Annonce

Brev:

Sprog - 19 mdr.


13. maj 2015

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Sprog - 19 mdr.

Kære Helen,

Vi er begyndt at blive lidt bekymrede for lillebrors sprog. Han siger meget lidt. Det eneste han siger er mamma, pappa, ad, muh, mjav, hmm (når noget smager godt) disse ord har han kunnet sige længe i cirka 6 mdr og siger dem meget sjældent selv - det er oftest på opfordring.

Han kalder ikke på os ved at sige mamma og pappa og han siger ikke mjav når han ser en kat. Han siger det kun når vi siger at han skal prøve at sige det, og det er kun disse 6 ord han vil gentage. Han bliver ofte meget frustreret fordi at han ikke kan sige hvad han vil. Vi er bevidste om hans sprog og når han "siger/råber" aaaaaa efter eksempelvis koppen med mælken så siger vi "vil du have koppen med mælk i?" også peger vi ned i koppen og siger "mælk" til ham. Vi læser bøger for ham og går ture og snakker om alle de ting vi ser. Han har jo en storebror som også snakker til ham.

Storebror har et rigtig flot sprog og er rigtig dygtig til at snakke, jeg mindes ikke helt hvad han kunne sige på dette stadie, men jeg synes altså at mindes han var hurtigere ude med ...


Annonce

... at kunne sige ord og fortælle hvad han ville have. Jeg ved at du har rådet andre til at få tjekket ørerne for væske, det har vi ikke gjort, men vi fornemmer at han hører alt hvad vi siger og reagerer (vender sig mod os) når vi siger noget. Han forstår i øvrigt og reagerer når vi siger til ham "vil du hente dine sko" så prøver han at lede efter sine sko, "hvor er din jakke" eller "nu skal vi spise" "hvor er din næse" og peger på sin næse osv, men det synes jeg at han har kunnet længe, så jeg synes at det står meget stille med udviklingen ift sprog.

Han var til halvanden års undersøgelse med sundhedsplejerske og læge og de sagde at det nok skulle komme. Jeg ved at man ikke skal sammenligne med andre børn, men jeg synes virkelig at der er en enorm forskel på hans ordforråd sammenlignet med andre børn som har præcis samme alder som ham. Han er ellers en skøn dreng som elsker at være udendørs og udforske verden og han er glad for at være i institution (han går i instutition i knap 25 timer om ugen siden han var 1 år gammel).

På forhånd tak for hjælpen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce