Brev:
Putteritual som trækker ud
Kære Helen,
Jeg har et spørgsmål angående min yngste søn.
Efter at jeg skrev til dig sidst har vi haft en rigtig god periode hvor han har faldet i søvn relativt hurtigt og sovet hele natten, uden opvågninger, og vågnet ved 6-7 om morgenen.
Han sover cirka 2 timer i institutionen. Vi putter ham altid samme tid om aftenen, cirka 19.15-19.30. Vi ligger ham ned i tremmesengen (han har sovet i sit eget værelse siden han var 8 mdr) og synger en sang for ham og siger godnat. Efter vi skrev til dig sidst begyndte han faktisk at falde i søvn selv, men nu er det blevet sådan at han vil have at vi sidder ved siden af ham og holder i hånden (gennem tremmerne) indtil han falder i søvn. Hvis der går mere end 10-15 min så går vi ud af værelset også begynder han straks at græder og bliver rigtig ked af det. Vi går herefter ind til ...
... ham og putter ham 2-3 X samme metode som tidligere beskrevet, men han græder med det samme vi går ud. Så prøver vi at gå ind til ham og sidde med ham igen og holder ham i hånden (gennem tremmerne). Nogen gange falder han i søvn efter første gang vi sidder med ham (cirka 15 min), andre gange skal der 2-3 gange til (alt fra 20 min-40 min). Han falder yderst sjældent i søvn selv, og næsten altid mens vi sidder ved siden af tremmesengen og holder ham i hånden. Derimod, når først han er faldet i søvn så vågner han ikke om natten (bortset fra når han er syg) og han sover indtil 6-7 om morgenen.
Hvad kan vi gøre bedre og skal vi mon prøve at ligge ham senere? Vi er bange for at han falder for sent i søvn hvis vi putter ham senere, for han vågner altid samme tid om morgenen og vil dermed ikke få hans søvnbehov dækket.
På forhånd tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.