Brev:
Mængde skemad og dagsplan
Kære Helen.
Tak for dit svar.
Vi har nu i en uges tid forsøgt os med dit forslag, at skære ned på mængden af skemad pr. portion. Søvnen er blevet markant bedre og nogle dage har jeg kun ammet én gang i løbet af natten, så tusind tak for det :)
Jeg har dog et par spørgsmål:
Hvis han sover fra midnat til næste morgen, skal jeg så starte med at give ham bryst, når han vågner, for at sikre en god væskebalance dagen i gennem? Mine bryster har været ret spændte, så det har jeg gjort og efter en lille time, har han så fået havregrød.
Ofte bliver han ikke helt tilfreds efter den mængde skemad han får, men han tømte jo også en stor portion før og ville kunne fortsætte, hvis der var mere, så hans ...
... mæthedsfornemmelse er nok ikke helt så god. Men alligevel, føler jeg det en smule forkert, at nægte ham mere, når han så gerne vil have det. Hvornår tænker du, at vi kan øge mængden, så han selv siger fra?
Efter de mindre mængder, har jeg ofte tilbudt ham bryst umiddelbart efter skemaden, da han har virket mere sulten. Men skal jeg så stadig tilbyde ham bryst før hans næste lur? får han nok mælk, hvis jeg ikke gør det?
De sidste par uger, har han powernappet om dagen, hvilket vender op og ned på dagsplanen. Pt. sover han kun en time om formiddagen, og så bliver jeg i tvivl om, hvornår jeg skal give ham frokost. Er det bedst at give maden på samme tidspunkt hver dag, uafhængigt af hvordan hans lurer er?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Vaner og børn
Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.
Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.
Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.