Annonce

Annonce

Svar: Sove andre steder


22. april 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mor

Tak for dit brev :)

Det er rigtig godt, at I er opmærksomme på, at jeres dreng har brug for hjælp til at koble fra, når han skal sove og at han let lader sig forstyrre af forskellige lyde. Det er dog vigtigt, at I finder balancen mellem at give ham ro og samtidig ikke gøre verden lydløs. Det er vigtigt, at du ikke lister rundt, ikke tør bevæge dig over gulvbrædder, som knirker, slukker radio, tv, ikke tør støvsuge, bruge en køkkenmaskine, ikke vasker tøj osv. fordi "det larmer". Der skal være lyd - også derhjemme.

Lydende kan naturligvis være forskellige - der er forskel på at sove i en have hvor fuglene fløjter og i en have, hvor man hører lyden af trafik, og visse lyde kan naturligvis godt genere ham og vække ham, fordi de er meget højere og meget mere anderledes end det han er vant til. For at hjælpe ham med at sove andre steder, kan det derfor være en god idé, at du indføre et fast putteritual - at du f.eks. putte ham i en sovepose, giver ham en putteklud, putter ham i barnevognen, tænder en spilledåse, bruger de samme beroligende ord osv. så alt omkring ham egentlig er sm det plejer at være. Det vil sige, at hvis du putter ham i sovepose og barnevogn derhjemme, så vil det være rigtig godt, at du tager dette med til dine forældre, så hans putteritual hos dem vil være trygt og ...


Annonce

... genkendeligt - og på den måde vil han være mere tryg ved at sove, også selvom lydende kan være lidt anderledes.

Med den alder han har, kan det nogle gange også hjælpe at du og dine forældre triller en tur med ham i barnevognen når det er ved at være sovetid. Han kan sidde op i sin vogn nu og kan følge med i verden, mærke vinden i ansigtet, kan se trafikken og få en fornemmelse for hvad der laver lydende og stille og roligt finde ud af, at lydende ikke er farlige. Og når han så viser sig parat til at sove, så kan du lægge ham ned og hjælpe ham ind i søvnen. Når han på den måde har siddet og oplevet lydene, har spejlet sig i dig, set hvor roligt du tager det osv. så vil han sandsynligvis kunne sove mere roligt og vil dermed få en lidt længere lur.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Hvis du en dag ikke har barnevognen med, kan du også vælge at lægge dig med ham i dine forældres seng og give ham mælk der. Det at mærke dig tæt på, mærke at du er der og få mælken til at falde til ro på, kan gøre at han lettere overgiver sig til søvnen. Det kan minde om måden du putter ham på derhjemme og derfor vil han sove bedre. Der kan også være mindre støj indendøre. Du skal naturligvis sikre dig, at han ikke kan trille ned af sengen, og at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt at ligge der:)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce