Brev:
Fra flaske til grød
Hej Helen
Vores Lille F er efterhånden ved at være 5 mdr., og vi er gået i gang med grøden - og det går rigtig godt :) Jeg er dog lidt usikker på, hvornår hun skal have mere, så derfor håber jeg du kan hjælpe.
Vores rymte er pt. således:
Puttes med flaske ca. 19:30 (sover i egen seng på eget værelse). Hun "bider" som regel flasken over i 2 omgange, altså spiser lidt og falder i søvn på vores arm med flasken i munden. Vågner ca. 30 min. efter og spiser resten, og falder igen i søvn med det samme på vores arm.
Vågner ved 4-5 tiden og får en flaske, sover videre - står op ved 7 tiden.
Får en flaske ved 8-8:30 tiden, hvor hun så tidligere har taget en morgenlur på ca. en time. Nu sover hun måske lidt på min arm, men vågner i sekundet jeg ligger hende fra mig. Når hun vågner, er hun glad og ...
... klar på leg.
Får en flaske ved 11-11:30 tiden, og puttes til lur.
Næste flaske afhænger af om hun sover en lang lur første gang, eller om hun tager en kort, og skal sove en lang lur anden gang. Men hun er færdig med at sove lur som regel ved 16:30 tiden.
Kl. 17:30 får hun så grød spiser 1/2 dl og et par skeer frugtmos til dessert. Får efterfølgende en flaske.
Også er vi tilbage ved putningen 19:30 :)
Hun "fjernede" selv aftenluren og begyndte at gå tidligere i seng, da hun lige var blevet 4 mdr. Og det virker lidt som om, at hun er begyndt at gøre det samme med morgenluren? Så min tanke er, om hun måske er ved at være klar på lidt morgengrød når hun har været vågen et stykke tid? Så hendes formiddagslur bliver lidt tidligere end nu, og måske så lidt længere?
Glade hilsner
Lille F's Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.