Annonce

Annonce

Svar: Plukveer?


13. april 2015

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære urolige

Tak for dit brev:)

Jeg synes, du skal ringe til din jordemoder og tale med hende:) Jeg er jo ikke jordemoder, men ud fra det jeg ved, så lyder det som om, at du skal have en sygemelding.

Det er helt normalt at have plukveer. Man kan sige at livmoderen øver sig og forbereder sig på den forestående fødsel, og man kan sagtens have mange plukveer igennem sin graviditet, uden at det er problematisk.

Det skader heller ikke dit barn, at du har plukveer. Det, at din livmoder spænder op, trækker sig sammen og bliver hård, er ikke ubehageligt for barnet. Du skal derfor ikke være bange for, at dine plukveer skader dit barn.

MEN plukveer må ikke gøre ondt - og det gør dine. Dine plukveer er så kraftige, at du er nødt til at stoppe med det du er igang med, og sådan skal det ikke være. Det kan godt være ubehageligt, og du kan naturligvis godt mærke det, men det må ikke gøre ondt. Hvis det gør ondt, så tyder det på at livmoderen arbejder lidt for kraftigt, og at du derfor kan risikere at gå i fødsel.

Behandlingen er, at du slapper af og får hvile. Og det er præcis det, du selv kan mærke, at når du har fri og kan lægge dig og slappe lidt af i løbet af dagen, så har du ikke nær så mange plukveer, og de føles ikke nær så voldsomt.

Det vil være ...


Annonce

... rigtig godt, hvis du på dit arbejde har mulighed for at lægge dig ned midt på dagen og slappe af. Det er netop afslapningen i løbet af dagen, som er vigtig. Det hjælper ikke på samme måde, hvis du tager en fridag en gang imellem. Og hvis du ikke kan dette med det arbejde du har, så synes jeg det er relevant at tale med jordemoder og læge om at få en sygemelding.

Det svære med plukveer er, at de kan føles meget forskelligt fra kvinde til kvinde, og som udgangspunkt er det som sagt helt normalt, at man har plukveer. Det er sandsynligvis derfor din læge har svært ved helt at vurdere, hvor kraftige dine plukveer er og siger, at man ikke kan "sætte tal på". Jeg mener at tommelfingerreglen er, at du ikke bør have mere end 5 plukveer i timen, du må ikke have dem igen og igen, de må altså ikke komme "rytmisk", og så må de ikke gøre ondt.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Jeg synes, du skal kontakte din jordemoder allerede i dag og spørge, hvordan du skal forholde dig. Det er ikke hverken hysterisk eller pjattet. I sidste ende handler det jo om at sikre, at du går gravid så længe som muligt. Hvis du er i risiko for at føde for tidligt, så tæller hver dag, og det har rigtig stor betydning for jeres lille nye lillebror eller lillesøster og for hele jeres familie.

Rigtig meget held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annonce