Annonce

Annonce

Svar: Svømning - 6 mdr.


26. marts 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Mor

Tak for dit brev :)

Jeg synes ikke umiddelbart, at du skal stoppe. I har kun været af sted to gange:)

For mange børn er det voldsomt at være i en svømmehal. Det er et kæmpe bombardement af sanser - lyset er skarpt, lydene højere, mere rungende, der lugter af klor, der er varmt, fugtigt, rutinerne er anderledes, badet før/efter, det at være i bassinet, sanglege, at blive bevæget i vandet, skulle dykke, de andre børn og voksne, instruktøreren der f.eks. synger, barnet bliver måske vækket eller skulle måske have sovet på det tidspunkt… Alt er bare nyt, anderledes og enormt overvældende - og derfor kan det nogle gange "stresse mere end det gavner" - i hvert fald i første omgang. Det kan dog være en god idé, at give det en chance, for at se om det hele så bliver lidt bedre. Genkendelighed giver tryghed.

Det har naturligvis noget at sige, hvordan holdene er skruet sammen, og hvordan forholdene er, om der er mange andre børn og voksne ...


Annonce

... i svømmehallen samtidig, eller om der er roligt og stille. Jeg ved naturligvis ikke, hvordan stedet, hvor I går fungerer, og hvad hensyn man tager, når der er babysvømning…

Når I er af sted, så prøv at vurdere, hvor meget din dreng kan kapere, og hvad han synes er rart og dejligt. Lav ikke øvelser, som han bliver ked af og giv ham tid. Måske har han brug for, at I møder ind lidt før tid, så han lige kan være i hallen, sidde på dit skød og fornemme stedet og omgivelserne lidt, før I skal i vandet. Måske har han brug for at komme op et par minutter før de andre børn, for at kunne være i omklædningen alene og få lidt ro og måske lidt mælk…


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Babysvømning skal naturligvis være en positiv oplevelse for både dig og ham, og hvis det ikke er dette, så skal du naturligvis ikke være der. Så vil han måske nyde det, når han bliver ældre. At I stopper nu betyder jo ikke, at han ikke kan have glæde af vandet senere hen:)

Håber du kan bruge disse tanker videre:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gulsot nyfødt

Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.

Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce