Svar: Svømning - 6 mdr.
Kære Mor
Tak for dit brev :)
Jeg synes ikke umiddelbart, at du skal stoppe. I har kun været af sted to gange:)
For mange børn er det voldsomt at være i en svømmehal. Det er et kæmpe bombardement af sanser - lyset er skarpt, lydene højere, mere rungende, der lugter af klor, der er varmt, fugtigt, rutinerne er anderledes, badet før/efter, det at være i bassinet, sanglege, at blive bevæget i vandet, skulle dykke, de andre børn og voksne, instruktøreren der f.eks. synger, barnet bliver måske vækket eller skulle måske have sovet på det tidspunkt… Alt er bare nyt, anderledes og enormt overvældende - og derfor kan det nogle gange "stresse mere end det gavner" - i hvert fald i første omgang. Det kan dog være en god idé, at give det en chance, for at se om det hele så bliver lidt bedre. Genkendelighed giver tryghed.
Det har naturligvis noget at sige, hvordan holdene er skruet sammen, og hvordan forholdene er, om der er mange andre børn og voksne ...
... i svømmehallen samtidig, eller om der er roligt og stille. Jeg ved naturligvis ikke, hvordan stedet, hvor I går fungerer, og hvad hensyn man tager, når der er babysvømning…
Når I er af sted, så prøv at vurdere, hvor meget din dreng kan kapere, og hvad han synes er rart og dejligt. Lav ikke øvelser, som han bliver ked af og giv ham tid. Måske har han brug for, at I møder ind lidt før tid, så han lige kan være i hallen, sidde på dit skød og fornemme stedet og omgivelserne lidt, før I skal i vandet. Måske har han brug for at komme op et par minutter før de andre børn, for at kunne være i omklædningen alene og få lidt ro og måske lidt mælk…
Babysvømning skal naturligvis være en positiv oplevelse for både dig og ham, og hvis det ikke er dette, så skal du naturligvis ikke være der. Så vil han måske nyde det, når han bliver ældre. At I stopper nu betyder jo ikke, at han ikke kan have glæde af vandet senere hen:)
Håber du kan bruge disse tanker videre:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.