Annonce

Annonce

Brev:

Power naps og sove-spiserytme


12. februar 2015

Alder:
7 mdr.

Power naps og sove-spiserytme

Kære Helen

Så er vi tilbage med lillesøster, der er 7 måneder gammel netop i disse dage. Vi skrev en enkelt gang i forbindelse med vores store datter, som nu er 2 år og 8 måneder. Den hjælp var uvurderlig, så tak for det ☺

Vi er lige der, midt i overgangsfasen med mos og grød og det går fint, men vi er også der hvor vi har rigtig meget brug for at få en fast rytme banket på plads, det lykkes bare ikke helt. Derfor sidder vi ofte ganske sent med hende og vipper og vugger og nynner - ofte bliver den hen ad 20.30-21.30 før der er ro og så er der bare ikke meget aften tilbage, før vi går om kuld. Hun puttes i egen seng, men ender hos mig i løbet af natten.

Dagsplanen ser således ud med alle de undtagelser der næsten kan findes:

6.00: Vågner. ammes. skider. ammes. Sover desværre ikke igen. (Storesøster vågner og der er meget uro i vores meget lille lejlighed- der er ikke nogen steder man kan gå hen og lukke en dør og få fred)

8.00: Puttes til power nap som varer alt mellem 15 min og en time

8.30/9.00: Grød og vand af kop

9.30/10.30 (nogen gange 11.00): ammes og puttes ude i barnevogn til formiddagslur. Sover 1-2-2,5 time.

ca. 13.00 (kommer an på hvornår hun vågner): Frokost, mos/grød/vand

14.00/15.00: Puttes ude til anden lur. sover 1-2 timer

Alt efter hvor længe hun sover, får hun endnu et power nap sidst på eftermiddagen. Vi spiser sent, da far har butik og ofte først er hjemme ved 18.30-tiden. Storesøster sover kl. 20.00, så der er meget uro ind til da. Måske er det ikke så underligt hun heller ikke kan finde fred før efter 20.30??

Hun får ...


Annonce

... mad igen omkring vores spisetid (18.30-19) og ammes inden hun puttes til natten. Jeg ammer hende ofte i løbet af eftermiddagen også, men kan se på den mængde af mad hun i øvrigt indtager, at behovet efterhånden nedjusteres. Jeg tror jeg har været/er lidt bange for, at hun ikke får nok at drikke? Det vand hun drikker af koppen er svær at måle, da meget render ud igen. Det vigtigste har været, at hun overhovedet forsøgte og kunne lide det☺ Hvor pokker skal jeg i øvrigt lægge frugtmosen ind. Hun væmmes ved den, sikkert fordi den ikke er et konsekvent indslag?

Hun vågner ved 12-1 tiden om natten og ammes, og igen ved 3-4 tiden, men spiser ikke så meget her (måske på tide at prøve at springe over?)

Kl. 6.00 (nærmest på slaget) er hun lysvågen og pludrer. Nogen gange slås hun lidt med at få skidt, men det er aftagende - heldigvis).

Vi synes 4 lure i løbet af dagen er mange, kan man rydde lidt op i de der power naps? Den sene lur ved 15-tiden passer rigtig fint i forhold til at hente storesøster, så sover hun i mens og der er tid til at have storesøster på tomandshånd.

Problemet er dog også, at længden af lurerne svinger så meget som de gør, hvordan kan det blive mere stabilt? Vi har forsøgt at gå ud med hende til det første power nap om morgenen. Da sov hun så i halvanden time og ikke før kl 12 igen - Det betød så at resten af dagens lure blev mærkeligt korte og hun var konstant pylret. Det er som om placeringen af lurerne er meget vigtige og ikke sådan lige at rykke rundt på?

Håber du kan hjælpe os med at få lidt hånd i hanke med det hele.

Mange hilsner
M & I

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omsorgsdage

Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.

Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.

Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.

Læs mere i Babylex

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)

Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!


Annonce