Annonce

Annonce

Svar: Amning 6 måneder


11. februar 2015

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Tak for dit brev og dejligt at høre, at du har flere af mine bøger og er glad for dem, tak:)

Det lyder som om at lillesøster trives rigtig godt. Hun er nu godt igang med skemaden og nyder dette, hun tilbydes brystet og lyder faktisk til at have en rigtig fin evne til her at regulere sit behov - og så længe hun virker til at trives, har fine våde tissebleer, tager fint på, virker glad og tilfreds, så må du et eller andet sted tro på, at hun får hvad hun har behov for.

Når man ammer, så ved man jo aldrig helt hvor meget mælk barnet reelt får, men hun kan sagtens spise måske 200 ml hos dig og hvis hun så ammes 4 gange i døgnet, så får hun jo ca 800 ml og dermed sit behov dækket… Derudover skal hendes behov for væske dækkes af vand, som hun skal tilbydes af kop til hvert måltid.

Som jeg læser dit brev, så vil hun lige nu gerne ammes før formiddagslur, før middagslur og om aftenen - og nogle gange tager hun så brystet eftermiddag eller en gang om natten. Det er rigtig godt, at du er opmærksom på at holde mængden af skemad nede, så hun ikke er så fyldt med mad, at hun af den grund afviser brystet. Derfor vil det være godt, at holde mængden på ¾-1 dl. skemad af gangen, ligesom det er rigtig fint, hvis der kan gå 1-1.5 mellem at hun tilbydes skemad og tilbydes brystet, netop for at skabe bedst mulig plads til begge dele:)

Jeg synes også du skal forsætte med at tilbyde brystet tidlig morgen, eftermiddag og sen aften - det skal være et tilbud og siger hun fra, så må du tro på at hun ikke har behov. I stedet må du så tilbyde hende lidt vand at drikke, så hun stadig får lidt væske.

Det vil naturligt være ...


Annonce

... svært at trappe ud af amningerne om dagen, hvis hun sover så lang en nattesøvn og ikke melder sig om natten og for at forsøge at give hende mælk/væske over hele døgnet, vil jeg anbefale dig, at du forsøger at lægge hende til brystet sen aften før du selv går i seng - også selvom hun ikke melder sig selv. Prøv om du her kan tage hende op og lægge hende til og få hende til at die mere eller mindre i søvne, så hun får den ekstra mælk og derefter putte hende tilbage i egen seng, og du kan så også selv lægge dig til at sove. Hvis du kan få lidt mælk i hende her, så bliver det lettere at undvære mælk i dagtimerne. Og hvis det ikke lykkes, så må du lige nu sige til dig selv, at hun som sagt trives og lyder til at kunne indtage sit behov for både mælk og skemad på kun ca 12 timer. Og så skal du naturligvis være opmærksom på at det kan ændre sig.

I takt med at hun begynder at spise mere skemad, får mere og mere varieret mad, spiser større måltider, så kan det godt være, at hun vil begynde at vågne op f.eks. sen aften og efterspørge brystet der - og de skal hun så have, selvom hun indtil da har kunne undvære, så er det altså et reelt behov.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Så længe hun kan kapere både skemad og amning formiddag og til frokost, så synes jeg du skal bibeholde dette netop for at sikre hendes behov bedst muligt. Hendes amninger kan således ligge før formiddagslur, før middagslur, aften og sen aften - og derudover kan hun tilbydes ved behov, men siger hun nej, så er du nødt til at acceptere det og du må tro på at hun har en sund og god evne til at regulere sit behov selv…:)

Håber du kan bruge dette lidt videre og at det giver lidt ro med på vejen:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.

Det vides ikke, hvor længe det er...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce