Annonce

Annonce

Svar: Pusleplads


4. februar 2015

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære mor til verdens dejligste datter

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at din datter udvikler sig i rigtig god retning og er godt igang med at udvikle sin selvstændighed og også sin motorik :) Det er helt normalt, at hun vil protestere over at ligge på puslebordet, og at hun vender og drejer sig for at komme ned.

Du skal naturligvis være hos hende og sikre, at hun ikke kan falde ned og slå sig, og hvis hun er meget mobil, så kan det være nødvendigt, at du lægger puslepuden på badeværelsesgulvet og skifter hende der. Men ellers så er det en rigtig god idé at lytte til hendes ønske om medbestemmelse og derfor inddrage hende i puslingen. Hun kan f.eks. godt selv løfte numsen, så du kan lægge bleen ind under hende.

Når hun ligger på ryggen, så prøv at lære hende at sætte fødderne i bordet og giv hende så den lille kommando "Luft numsen, skat". På den måde vil hun have en følelse af at hun er med, og at I samarbejder om skiftningen, og det er vigtigt.

Hun kan også få lov til at holde cremetuben i hånden og når hun er vasket og ren, så kan du lade hende selv prøve at smøre sig med lidt creme. Hun vil naturligvis ikke kunne gøre det ...


Annonce

... præcist, men det er lige meget - det handler igen om at hun skal føle sig inddraget.

Og så behøver hun ikke være på puslepuden hver gang du skifter hende. Hvis hun kun har tisset, så kan hun med fordel stå op - f.eks. på badeværelset eller på hendes værelse, hvis pusletingene er der. Det kan være en fordel at bruge "Up & Go" bleer eller lignende - altså buksebleer, der trækkes op som et par underbukser. Har hun kun tisset, så er det let at få bleen af hende og en ny trukket op og hun vil elske, at hun kan stå, holde fast i dig og hjælpe til ved at løfte først det ene ben og så det andet ben… Hvis hun kan få lov til at stå, når hun kun har tisset, vil hun have lettere ved at acceptere, når hun nogle gange er nødt til at ligge ned, fordi du skal have vasket hende grundigt i alle folder:)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Det er også bedre for din arbejdsstilling, hvis hun kan stå op, når hun skal skiftes. Skiftingen er også hurtigere overstået, og hun kan derefter lege glad videre:)

Med hensyn til hygiejne, så er det at hun står op også en god løsning. Hun og du skal naturligvis begge vaske hænder efterfølgende.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke med hende:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.

Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.

I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.

Før dåben skal I vælge mindst 2 og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce