Annonce

Annonce

Brev:

Søvn, natteskræk?


11. januar 2015

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Søvn, natteskræk?

Kære Helen,

Nu behøver jeg atter nogle gode råd af dig.

Lillebror er nu blevet 15 måneder gammel og udvikler sig godt. Han er nysgerrig, fremme i skoene, aktiv og glad. Lige som en 15 mdr gammel dreng skal være og vi knuselsker ham jo selvfølgelig :-)

Men der kommer jo et men…Det handler om søvnen og putningen. Jeg har tidligere skrevet til en del til angående hans kost, amning og det faktum at han ikke tog nok på over nogle måneder. Han har fået taget en del blodprøver bl.a. stofskifte, jern osv og alle prøver er normale. Det er jo dejligt. Sundhedsplejersken mener også at hans vægt nu er fin og at han har ramt sin egen kurve. Vi prøver at have faste måltider efter din bog og vi er godt tilfredse med hans spisevaner nu. Han er nok ikke den største spiser, men han kan godt lide mad og han trives omkring bordet og elsker at spise selv. Ja han bliver ligefrem sur hvis man prøver at made ham. Han vil selv.

Jeg har indtil for en uge siden ammet ham om aftenen inden han blev lagt og han er faldet i søvn ved mit bryst. Vi har jo godt vidst at det ikke er det bedste at gøre, men han har til gengæld haft sovet hele natten igennem i 11-12 timer.

Her for en uge siden begyndte han at vågne om natten og han græd helt hjerteskærende og MEGET højt i halvandet time. Det fortsatte i 2-3 dage og det resulterede i at vi gerne ville vænne ham af med amningen, da det virkede som om at han begyndte at søge om natten. Han er således ikke blevet ammet i en uge nu, men vi har nogle meget meget svære og langtrukne nætter.

Han vågner op til flere gange om natten og han er dybt ulykkelig når vi prøver at lægge ham i seng om aftenen. Vi har brugt metoden at få de samme rutiner om aftenen, men ligeså snart at vi ligger ham ned i tremmesengen så skriger han voldsomt. Vi putter ham med hans sovebamse (han ...


Annonce

... har aldrig brugt sut) også siger vi godnat og går. Så begynder han at skrige og vi kommer så ind efter max et minut og trøster ham og kysser ham og putter igen. Indimellem er vi nødsaget til at tage ham op og rokke ham lidt i vores arme og her har han ofte lukkede øjne og er meget træt, men græder så når vi lægger ham ned. Her i aften er det faktisk første gang at det er lykkes for ham at falde i søvn selv, men først efter 35-40 min gråd og gåen frem og tilbage og trøste ham. Så måske er der fremskridt forude?!

Men nætterne er virkelig svære, her kan han være vågen i alt fra 30 min-2,5 time. Han skriger så voldsomt og det bliver værre når vi kommer ind til ham. Hvis vi så bare kunne trøste ham så havde det jo været en anden sag. Men han skriger endnu voldsommere når vi kommer ind til ham og går i flitsbue når vi tager ham op. Hvis far kommer ind til ham så er det værst. Når jeg så går ind til ham efter noget tid så kan han godt falde til ro ved mig. Men han græder jo når jeg lægger ham ned igen. Det er virkelig også blevet hårdt for min ryg da jeg nogen gange har holdt ham stående i soveposition i mine arme.

Kan han have natteskræk? Og hvad gør vi for at trøste ham bedst muligt. Vi har også prøvet at undgå at tage ham op men bare ae ham mens han ligger, men han græder ligemeget. Vi har overvejet at købe en varme bamse, men jeg ved ikke om vi får succes med det. Han sover fra 12.15-14 i vuggestuen, men han kan snildt sove 3-3,5 time herhjemme i weekenden. Så jeg tænker at han måske får for lidt søvn i vuggestuen, og jeg har talt med dem om han kan få lov at sove længere, men det virker ikke til at de har mulighed for at lægge børnene noget før eller evt lade dem sove længere. Det er vi lidt ked af. For ofte gnider han sig i øjnene allerede kl. 17.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Fra Mor.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ymer og ylette

Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.

Læs mere i Babylex

Fisk og børn

Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.

Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.

Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce