Svar: Dilemma i forhold til institutionsstart
Kære fortvivlede mor
Tak for dit brev og hvor dejligt at høre fra dig igen:)
Det er et rigtigt svært dilemma, du beskriver - for du ved jo, hvad I har, men ikke helt hvad fremtiden bringer. Og det er naturligt svært at tage ham ud af dagplejen, når han endelig viser tegn på at trives og har knyttet sig til sin dagplejer.
Som jeg ser det er skiftet dog uundgåeligt - han skal skifte på et tidspunkt og inden for rimelig kort tid, uanset hvad, så skal han skifte til børnehave i november.
Jeg synes fakisk, at det lyder som en god idé, at lade ham blive i sin dagpleje vinteren og foråret over og så lade ham skifte til den integrerede institution til sommer, som I har planlagt. På den måde får han et halvt år mere i dagplejen, som han kender og er tryg ved og vil naturligt vokse ved at være der. Samtidig er vinterperioden ofte fyldt med forskellige sygdomme, så at lade ham blive i dagplejen i den periode er en god idé. Hvis han først skifter i ...
... november, så kommer sandsynligvis en ny periode med forskellige sygdomme og det er måske ikke så rart samtidig med, at man skal køres ind et nyt sted.
Derudover giver sommeren jer mulighed for at tilbyde ham en længere indkøringsperiode og bruge tiden godt sammen med ham, så han bliver tryg og glad for det nye sted. Det vil samtidig være dejlig for ham, at kunne komme mere ud, lege på legepladsen osv. Og når han er 2-2.5 år gammel, vil han naturligt begynde at lege med de andre børn på en anden måde. Hans lyst til og muligheder for at lege med børnene i vuggestuen passer derfor rigtig fint til sommer.
Så ud fra det du fortæller, så tænker jeg altså at det lyder som en god idé, at bibeholde beslutningen om at lade ham skifte til institutionen til sommer, hvor I kan give ham en god indkøringsperiode og hvor han sandsynligvis ikke vil blive ramt af sygdom i samme grad osv.
Håber du kan bruge dette videre :)
Rigtig meget held og lykke og rigtig god jul!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.