Brev:
Senere i seng - igen
Kære Helen.
Min datter er begyndt at gå senere i seng igen, den er ca 21, her til aften 21.15. Jeg har forsøgt at putte hende tidligere, ved 20-tiden, som jeg har kunnet siden hun var 14 mdr, men der er hun slet ikke træt nu.
Mon der er en naturlig forklaring på det?
Hun sover som hun plejer om dagen, max 1 time hjemme og måske 1,5 i vuggestuen. Op mellem 6 og 7, hvor hun som regel vågner af sig selv (og stadig mange gange om natten, hun har også stadig mareridt eller bliver bange for mørket, så der er gerne en vågentid på en halv til hel time om natten også).
Kærlig hilsen H
Tillæg: Jeg skrev et indlæg i brevkassen i går, men er i mellemtiden kommet i tanke om forklaringen. Det er da pga skiftet til vintertid. For det begyndte søndag aften for en uge siden. Jeg skulle da have puttet ...
... hende kl. 19 i stedet for 20 som jeg plejer og så gradvist rykket det lidt frem. I stedet er hun nok blevet overtræt (for hun udviser stadig sjældent træthedstegn) og har nu i den forløbne uge vænnet sig til at når hun kom op og protesterede og græd så kom hun med ned i stuen igen indtil ca 1 time senere, hvor hun så var træt. Men det har jo så været svarende til 2 timer senere. Ups.
Jeg tænker, at jeg i dag vil putte hende, når hun er træt, og det er så nok ca kl. 21. Og så gradvist rykke det lidt tilbage til jeg forhåbentlig lander på ca kl. 20 igen, men at jeg tager et par dage hvor hun puttes hellere lidt senere men uden at hun kommer med ned igen, så det bliver en succes, og så derefter rykker det lidt. For i dag prøvede jeg kl. 19.30, men det duede jo slet ikke, så mon ikke det andet er bedre?
Kh. H
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Zoneterapi
Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.
Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.
Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.