Annonce

Annonce

Svar: Kort lur


25. oktober 2014

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Marlene

Tak for dit brev:)

De fleste børn er mellem 12-18 måneder, når de begynder at kunne nøjes med kun en lur dagligt og overgangen kan være rigtigt svær - og det lyder lidt som om, at det er der, I er lige nu…

Det lyder som om, at jeres datter nogle dage nok vil have glæde af at få en lille formiddagslur og de dage, hvor I kan mærke, at hun bare virker rigtig træt først på dagen, kan det faktisk være en god idé, at trille hende en tur eller lægge jer med hende, for at se om hun så vil falde i søvn. Det at hun får en lille ekstra lur om formiddagen vil måske gøre, at middagsluren kommer til at ligge lidt senere, men det vil være okay, da dagen så hænger bedre sammen for hende.

Nogle gange kan løsningen også være at lade hende sove længere om morgenen. Jo senere hun står op, jo bedre vil hun kunne undvære sin formiddagslur. Hos jer lyder det dog som om at hun altid vågner af sig selv og ofte kl 7.10, og det lyder således ikke som om, at der er så meget I kan gøre lige her - men hvis hun en dag, faktisk sover til kl 7.30-8, så lad hende sove det mere. Det vil hjælpe hende i denne overgangsperiode:)

I skal være opmærksomme på om hun begynder at falde i søvn omkring kl 16-17, fordi hun er rigtig træt. Hvis hun gør det, så er det uhensigtmæssigt, fordi det vil "æde" af hendes nattesøvn. I givet fald er ...


Annonce

... det derfor bedre at lade hende sove den ekstra lur om formiddagen og så rykke middagsluren lidt.

Og så kan det også være en god idé at forsøge at forlænge hendes middagslur, så hun hjælpes til at sove en lidt længere lur midt på dagen. Nogle gange hjælper det, hvis du kan trille en lang tur med barnevognen og på den måde holde hende sovende. Andre gange vil det være bedre, at du f.eks. lægger dig sammen med hende i dobbeltsengen og giver hende ekstra nærhed og tæt kontakt, så hun med det samme hun er ved at vågne, mærker at du er der og ser at du sover og måske spejler sig i det og derfor kommer videre i søvnen.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Og så kan det også nogle gange hjælpe at lægge et bad ind i løbet af formiddagen før hun puttes til middagslur, ligesom frokost - kød, fisk, grøntsager osv. til frokost er vigtig og hun kan derudover få en banan og en kop lun mælk at sove på, når hun puttes til middagslur.

Og hvis intet af dette virker, så er der højst sandsynligt tale om en periode og hun vil stille og roligt nok begynde at sove lidt længere lur midt på dagen. Det at starte i institution om 1-2 måneder vil også kunne køre hende ekstra træt og det at blive puttet sammen med de andre børn vil påvirke hende, så hun begynder at sove mere i løbet af dagen… man har jo lov at håbe:)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.

Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...

Læs mere i Babylex

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce